Lidija i Jovana nisu opterećene plasmanom: I ovo je veliki uspjeh

Ovoga puta predstavljamo vam Lidiju i Jovanu, koje su i prošle godine bile na audicijama “Leta ka zvijezdama”
148 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2013. 10:02h

Do finala drugog serijala “Leta ka zvijezdama”, muzičkog takmičenja RTCG, ostalo je još samo malo, a petoro finalista uveliko se priprema za svoj posljednji nastup u pomenutoj emisiji. Tako ćemo u ponedjeljak, 29. aprila, u finalu imati priliku da čujemo Milana Bukilića, Jovanu Ćupić, Milu Nikić, Lidiju Kordić i Eldu Kurtagić.

Ovoga puta predstavljamo vam Lidiju i Jovanu, koje su i prošle godine bile na audicijama “Leta ka zvijezdama”.

"Nijesam očekivala da ću uspjeti da se plasiram u finale s obzirom na to da prošle godine nijesam uspjela da dođem čak ni do top 20. Zato mi to da sam u finalu zvuči potpuno nevjerovatno", priznala je Jovana Ćupić. Plasman u finale velikim uspjehom smatra i njena koleginica Lidija Kordić.

"Presrećna sam, i apsolutno nijesam očekivala finale, baš zbog toga što nijesam imala sreće na prošlogodišnjim audicijama. Nijesam samo ja, svi smo srećni, jer ove godine je bila mnogo jača konkurencija i stići do finala, zaista nije malo", ističe Kordić.

Ona nije imala iskustva u sličnim muzičkim projektima.

"Do sada sam uglavnom učestvovala na nekim karaokama, ali ništa ozbiljno. Sem prošlogodišnjeg pokušaja da budem dio serijala, ovaj “Let ka zvijezdama” mi je prva ozbiljna emisija", objašnjava Lidija.

Njena koleginica Jovana već je bila učesnica sličnih emisija, a na takmičenju “Pjevač” imala je čak i pobjedu zahvaljujući kojoj je dobila pjesmu i spot.

"Tada sam imala 13 godina, ali sam zahvaljujući toj emisiji uspjela da se izborim sa tremom. Takođe, zahvaljujući nagradi koju sam tada dobila - pjesma i spot, znala sam i kako sa mikrofonom i pred kamerama, bila sam opuštenija", priznaje Ćupić.

Obje nijesu štedjele riječi hvale za žiri, koji im je maksimalno pomogao da tokom serijala napreduju.

"Mnogo samo naučili od članova žirija, uvijek su tu bili da nam savjetima i prijedlozima maksimalno pomognu. Baš zahvaljujući njima smo iz emisije u emisiju bili sve bolji i bolji. Kad uporedim naše prve emisije, i ove posljednje, najbolje vidim napredak svih nas" kaže Kordić.

Sa njom se slaže i Ćupić koja takođe tvrdi da je najviše napredovala zahvaljujući savjetima Vladimira Maraša, Vjere Nikolić i Nenada Kneževića Kenza.

"Oni su od subote do ponedjeljka bili stalno s nama na probama. Potpuno drugačije smo izvodili pjesme prvi put, na probi, i kasnije u emisiji. Taj napredak u interpretaciji postigli smo zahvaljujući njihovim savjetima", pojašnjava Ćupić.

Lidija, energična Kotoranka, od finalnog nastupa očekuje samo da pjesme izvede najbolje što može. Društvo se, kaže, dogovorilo da lobira za nju.

"Svi uvijek kažu da će glasati. Međutim, bez obzira na plasman, ja sam svoj san ulaskom u finale već ostvarila. Čak i više od samog sna. Bitno mi je da tih nekoliko pjesama koje sam pripremila dobro izvedem i poslije nastupa budem zadovoljna", tvrdi Kordić.

O plasmanu ne razmišlja ni Jovana, kao ni o nastavku muzičke karijere, jer joj je sad najbitnija škola.

"Plasman u finale svakako mi je vjetar u leđa da nastavim da se bavim muzikom. Međutim, imam tek 17 godina i sad mi je najbitnije da nastavim školovanje, završim srednju i upišem fakultet.

Sigurno da ću za to vrijeme snimati pjesme, međutim, neću se profesionalno baviti muzikom jer ona će uvijek biti tu i kad god da počnete da se bavite muzikom nećete zakasniti, a za školu hoćete. Zato ću se ja narednih godina posvetiti svom usavršavanju kad je škola u pitanju", zaključuje Ćupić.

Galerija

Bonus video: