Novi singl "Gospode Glembajevih"

"Gospoda Glembajevi", jedan od najcjenjenijih crnogorskih alternativnih sastava, nastao 1989. bio je aktivan tokom devedesetih godina
360 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2013. 09:52h

Kultni podgorički sastav “Gospoda Glembajevi” pustio je danas u etar, nakon devet godina diskografske pauze, novi singl, saznaju “Vijesti”.

Riječ je o pjesmu "Drumovi će poželjet ludaka" koji je rađen po tekstu pjesme Vitomira Vita Nikolića. Premijera singla biće danas na radio stanici “Skadarsko jezero” (107,9 FM).

Članovi benda koji predvodi Srđan Vukadinović nisu željeli da daju izjave, ali je vijest o novoj pjesmi podigla prašinu u crnogorskim muzičkim krugovima.

Tako je Marko Vlahović, vokal benda “Crveno i crno” na svom FB profilu prokomentarisao:

"Dan mi je uljepšan. Mogu samo reći da je kultni crnogorski bend 'Gospoda Glembajevi' ponovo tu i da sam oduševljen onim što sam vidio i čuo.

Nisam se odavno naježio na muziku i spot sa ovih prostora, ali u srijedu će svi imati prilike saznaju ono o čemu govorim.

Nadam se da će ovaj put malo šira publika shvatiti kakvo blago imamo u 'Glembajevima'".

"Gospoda Glembajevi", jedan od najcjenjenijih crnogorskih alternativnih sastava, nastao 1989. bio je aktivan tokom devedesetih godina.

Članovi grupe bili su između ostalih Vlado Maraš, Vladan Popović - Pop, Vladan Jestrović, Ivan Ostojić, Pavle Buba Bojić. Posljednji album “Ozvučenije” iz 2004. snimio je Vukadinović sa ekipom muzičara koju je okupio za taj projekat.

Galerija

Bonus video: