Happy Hour: Živimo za muziku, a ne od nje

"Nijesmo prateći bend Ace Lukasa, ili Amadeus bend koji su u duši rokeri, a ovamo zarađuju zahvaljujući narodnjacima"
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2013. 18:11h

Hercegnovski rok metal bend Happy Hour završava album prvijenac, a publika je neke o njihovih pjesama već imala priliku da čuje.

"Još prošle godine objavili smo singl “Zmija” za koji smo uradili i spot, i on se vrtio po televizijama. Nekako smo se sve ovo vrijeme trudili da postepeno radimo promociju pjesme, jer ona najavljuje naš album", priča Zoran Kaluđerović, gitarista. Pored njega, bend koji je nastao 2010. čine i Dejan Petričević - vokal, Goran Dejanović - bas gitara i Dragan Milošević - bubnjevi.

"Publika još nije čula za nas jer do sad nijesmo svirali na festivalima. Uglavnom imamo svirke po klubovima, Nikšić koji je rokerski grad nam je baza, a imali smo priliku da nastupamo i u Tivtu i Kotoru. Za doček ove Nove godine u Herceg Novom bili smo predgrupa DST-u, što je možda i naš najveći uspjeh u karijeri", priča Kaluđerović.

On smatra da je razlog što još nijesu osvojili publiku i taj što je njihov zvuk tvrđi od većine bendova koji dobijaju prostor u medijima.

"Naše pjesme su hevi metal, a tekstovi na našem jeziku, što ni malo nije obično i popularno. Međutim, to smo mi. Nijesmo foleri, živimo za tu vrstu muzike, ali ne živimo od muzike", priznaje Kaluđerović.

"Nijesmo prateći bend Ace Lukasa, ili Amadeus bend koji su u duši rokeri, a ovamo zarađuju zahvaljujući narodnjacima. Svi imamo poslove, jedan od nas je poštar, jedan trgovac, a ja sam turistički radnik, zato i možemo da se kockamo i sviramo ono što volimo. Ipak, članovi našeg benda imaju petoro đece, a njih treba hraniti", objašnjava Kaluđerović.

On smatra da se ne može živjeti od rok muzike.

"Nema trika. Većina rokera ima druge poslove. Pa nedavno ste i vi pisali da Boris, pjevač DST-a radi u Elektrodistribuciji. Imali smo mi, od kad je nastao Happy Hour ponude da radimo drugačije svirke, ali ne pristajemo na kompromis", tvrdi Kaluđerović.

Njihov album donijeće 10 pjesama za koje kaže da su “autentične”.

"Da ne ispadne kao ona narodna 'svako hvali svoga konja', ali ponudićemo nešto novo slušaocima. Već unaprijed znam da nećemo naći izdavača, iako je potpuno drugačije kad neko stane iza vas i kad izgleda da imate leđa. Međutim, to nas neće obeshrabriti, pa ćemo album postaviti na besplatan download, to i onako sad svi rade", obećava Kaluđerović.

Galerija

Bonus video: