Oliver Dragojević: Ne bojim se starenja

"Duša mi je more, zaštitnik sam pri Ujedninjenim nacijama za obalu i sve mi je vezano za more", kazao je Dragojević
113 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2013. 13:52h

Muzička legenda Oliver Dragojević objavio je nedavno singl “Moje lipo” kojim najavljuje novi album, a ova pjesma publiku podsjeća na “starog Olivera”

"Zadovoljan sam sa CD-om i onda mi je sve lakše. Pop muzika je u pitanju i to mediteranska, a zvaće se “Tišina mora”. Duša mi je more, zaštitnik sam pri Ujedninjenim nacijama za obalu i sve mi je vezano za more", kazao je Dragojević u intervjuu za In Magazin.

Komentare da ovaj singl podsjeća na njegove stare pjesme, Dragojević je prokomentarisao:

"Odiše ljetom, a ljeto volim previše jer tada ništa ne radim. Mada, to sam sve odradio posljednjih 25 godina, pa sad mogu da odmaram", istakao je pjevač. On je otkrio da mu je najljepši trenutak u karijere bio kad je pjevao “Moj galebe”.

"U tom momentu sam upoznao sebe. Pjesma je i priznata i postala je kultna", prisjeća se 66-godišnji pjevač. On se dotakao i privatnog života i priznao da se ne boji starenja, a da je to ukapirao tek kad su mu prvi put rekli da dobro izgleda.

"Tada sam znao da tu nije nešto dobro. Star sam, ali nosim to dobro. Tijelo mi ne odaje znakove, nemam bol u zglobovima, osteoporozu. Nekad sam jedino mrzovoljan, što prije nijesam bio, a to je vjerovatno starost", ističe pjevačka legenda koja kondiciju održava igrajući tenis i fudbal.

Ponosan je otac, a svojoj djeci je dozvolio da budu ono što sama izaberu. Kaže da se u posljednje vrijeme, njegova djeca posebno interesuju za njegov rad.

"Miješaju mi se u pjesme komentarima “nemoj ovu”, “ova ti je očajna”, “ovu si loše otpjevao”, “ovaj spot ti ne valja”. Slušam ih, mada to ne mijenja mnogo", tvrdi on.

Slobodno vrijeme provodi i sa unucima, ali ističe da oni prave veliku buku. Međutim, pjevač voli da se druži s njima.

"Kad sam s njima pretvorim se u dijete, pa njima bude interesantno i smiješno. Treba zabaviti djecu", tvrdi proslavljenji pjevač i otkriva da unuci ne znaju njegove pjesme.

"Nemaju oni pojma ni ko sam ni šta sam i tako je najbolje", siguran je on.

Galerija

Bonus video: