U susret Lake Festu: Sunshine "pokidao"

Sinoć se pokazalo i da pjesme Sunshinea stare i po 10-20 godina i dalje zvuče svježe i (nažalost?) aktuelno poput pitalice "Dal si bio nekad četnik, ustaša, partizan?"
131 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2013. 13:08h

Na prvom izdanju Lake festa za većinu posjetioca najbolji koncert imala je grupa Sunshine, a ko nije bio na pomenutoj manifestaciji tada mogao je sinoć u podgoričkom Montenego pabu da se uvjeri i zašto, jer su gosti iz Srbije kako bi to rekao njihov frontmen Bane Bojović prosto "pokidali".

Možete da budete od onih kojima se sviđa "novi" Sunshine ili među onima koji tvrde kako "više nije to to", ali jedna činjenica je nepobitna - srpski krosover sastav uživo u najmanju ruku zvuči moćno. Uz temu iz "Star Wars" franšize bend se oko 23 sata popeo na binu i već sa prvom numerom "Zig Zigi" unio nemir među prisutne.

"Htio bih da kažem dobro veče dobri ljudi, ali to je uvijek diskutabilno. Možda ima ovdje lopova, džeparoša", kroz smijeh se obratio masi harizmatični Bojović na početku, a njegov bend naredna dva sata nije dao publici gotovo ni trenutka predaha osim prilikom izvođenja par laganijih numera. Dobro poznati hitovi kao "Priđi mi ti", "Miss J", "Ombre", "Kokain", "Misli mene gone" (produhovljena pjesma, kako reče Bane) ali i nova "Tebraxion" koju je podgorička publika premijerno čula uživo i na koju je reagovala ništa slabije nego na ostale pjesme, izazvali su ludilo u publici na koje je malo ko mogao ostati imun.

Bojović je još jednom redefinisao pojam MC-a (master of the ceremony) pokazavši u nedjelju veče da je doktorirao paljenje mase - reper nikome u publici nije dozvoljavao "spavanje", konstantno održavajući komunikaciju sa prisutnima onoliko koliko je potrebno da ih drži na vatri na koju bi bend zatim dolio ulje.

Sinoć se pokazalo i da pjesme Sunshinea stare i po 10-20 godina i dalje zvuče svježe i (nažalost?) aktuelno poput pitalice "Dal si bio nekad četnik, ustaša, partizan?" iz numere "'91 Preview", te da mogu da pokrenu i one koji su se možda tek rodili kada su nastajale, kakvih je sigurno bilo sinoć u publici.

Bend je pola sata iza ponoći pjesmom "Kokain" pokušao da okonča nastup, ali masa mu jednostavno nije dozvolila silazak sa bine, pa je na red došao i polučasovni bis koji se završio hitom "Iza horizonta" koji je izazvao opasnu šutku. Sunshine je odao počast i grupama Wu-Tang, Azra i Rage Against The Machine, kao i reperu Mos Defu izvodeći mini obrade njihovih hitova na oduševljenje prisutnih.

Koncert je oko jednog sata iza ponoći konačno okončan, a ako ni po čemu drugom onda po energetskim parametrima srpski sastav za sinoćnu predstavu lako odnosi pobjedu u kategoriji najboljeg nastupa u glavnom gradu minimum od prošlog ljeta na ovamo.

Najvisočija cijena ulaznice za neki događaj do sada u sklopu serijala svirki "Nikšićko Rock's - U susret Lake festu" umalo je učinila svoje, pa je otprilike prvu trećinu nastupa Sunshinea ispratio tek do pola pun lokal, no u međuvremenu se stvorila gužva. Ne baš onolika kao na nastupu Bjesova početkom mjeseca, ali dovoljna za usijanu atmosferu do kraja večeri.Sunshine će večeras nastupiti u nikšićkom NK pabu.

Galerija

Bonus video: