Draško Đukić zbog stila odbio da sarađuje s kolegama

Pobjednik prethodnog “Leta ka zvijezdama” počinje sa radom na svom prvijencu
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2013. 11:32h

Draško Đukić, pobjednik prošlogodišnjeg izdanja muzičkog šou programa "Let ka zvijezdama", još nije ušao u studio i počeo sa radom na svom prvijencu, ali najavljuje da će se to konačno desiti narednog petka.

On je snimanje albuma dobio kao nagradu za pobjedu u pomenutoj emisiji, a iako je od tada prošlo skoro godinu dana crnogorska publika je imala priliku da od njega čuje samo pjesmu "12 koraka" koju je izveo prošlog ljeta na Sunčanim skalama.

Snimanje bi, međutim, kako je za "Vijesti" otkrio Đukić, trebalo da počne za nekoliko dana.

"Trebalo bi da počne u petak, 12. aprila. To je zapravo sigurno. Ne znam ni ja zašto se odužilo. Bilo je tih nekih komplikacija sa bubnjarem. To će biti Ivan Ivanović. Još ranije smo se dogovorili da on to bude, ja sam dolazio u Podgoricu, radili smo neke probe i evo sad bi trebalo da krenemo da snimamo", kazao je kantautor.

Pjesme su, prema njegovim riječima spremne, ali još nije siguran koliko će ih biti na albumu ni koliko će snimanje trajati.

"Devet ili deset pjesama će biti, ja mislim. Ne znam koliko će snimanje trajati, nadam se da ćemo u tom nekom kratkom roku završiti", priča Đukić.

Prvobitno je bilo predviđeno da pobjednik prošlogodišnjeg serijala "Let ka zvijezdama" na albumu sarađuje sa poznatim crnogorskim autorima Sergejem Ćetkovićem, Momčilom Zekovićem, Danijelom Alibabićem, Vanjom Radovanovićem, Mihom Radonjićem i drugima, međutim, Đukić je odbio ovu saradnju zbog, kako je kazao za "Vijesti", drugačijeg muzičkog stila kojim se bavi.

Tako će na prvijencu kantautora iz Herceg Novog biti zastupljene samo pjesme čiji je on sam autor.

Od Đukića smo pokušali da saznamo kakve će teme biti zastupljene u pjesmama.

"Ne znam, glupo je možda sad da pričam o tome. Nadam se da ću nekako opisati vrijeme u kojem smo bili i u kojem smo sad. Biće jedna stvar o kapitalizmu i šta je već ovo, ovaj monetarni sistem (smijeh). Biće jedna o nekoj staroj generaciji koju je pogodio rat u vrijeme njihovog puberteta i tako to. Trudim se da melodiju ispoštujem, a tekstove podijelim sa ljudima koje vidim. Trudim se da ih povežem sa vremenom u kojem sam", objasnio je on.

S obzirom na to da se druga sezona "Leta ka zvijezdama" bliži kraju, pitali smo prošlogodišnjeg pobjednika da li postoji mogućnost da objavi album u isto vrijeme kad i ovogodišnji.

"Ne znam, ne vjerujem baš", odgovorio je Đukić kratko.

On je ranije u razgovoru sa "Vijestima" otkrio da će jedna od pjesama na albumu biti na engleskom, a da će Vlado Maraš biti zadužen za aranžmane.

Još u decembru prošle godine na pitanje kada će početi snimanje albuma, Đukić je kazao - uskoro. Prethodno je, pred nastup na Ivangrad festu prošlog ljeta, kazao da će snimanje početi u avgustu.

"Imam malu tremu, ne znam kako bih to objasnio. Pitanje je kako sam to ja zamislio, a kako će ispasti. Ali to je više pozitivna trema", kazao je on tada.

Galerija

Bonus video: