Bjesovi "razbili" u Nikšiću

Izlazak Bjesova na binu je ispraćen bučnom vriskom, a svirka je počela numerom "Vraćam se dole"
50 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2013. 23:30h

Dok je preksinoć veći dio državljana Crne Gore pomno pratio izborna dešavanja, a zatim slavio pobjedu kojoj god stani pripadao, oko tri stotine duša je u nikšićkom "NK pabu" slavilo rokenrol.

Bio je to prvi klupski nastup Bjesova u gradu piva i čelika, treći ukupno, a prošao je potpuno prema očekivanjima - uz moćnu, furioznu svirku Gornjomilanovčana i publiku u delirijumu koja je gotovo svaki stih ispratila horskim pjevanjem.

Neobična postava Bjesova sa sedam članova (dva bubnjara, tri gitare, bas i vokal) bila je prevelika za improvizovanu binu, pa je jedan od gitarista bio primoran da stoji među fanovima.

Izlazak na binu srpskog rok sastava ispraćen je vriskom obožavatelja, a svirka je bez ikakvog uvodnog obraćanja prisutnima počela numerom "Vraćam se dole".

Pjesme su se ređale gotovo bez pauze i sa vrlo malo riječi frontmena Zorana Marinkovića između njih, a pored već dobro poznatog repertoara Bjesova, nikšićka publika je sinoć imala priliku da čuje i par obrada koje će se naći na predstojećim albumima ove grupe.

Za razliku od prošlogodišnjeg nastupa na "Lake festu", preksinoć su se na spisku našle i numere sa posljednjeg albuma "Bolje ti".

Scenom je, iako u klaustrofobičnom okruženju, dominirao pjevač Marinković koji je na momente djelovao kao da se bori sa svim svojim unutrašnjim demonima pred publikom.

Najbolje reakcije pokupile su numere "Kiša", "Avioni pevaju", "Ime" i "Bolje ti" kojom je okončana svirka i pored poziva okupljenih da se nastavi.

U lokalu je inače vladala neviđena gužva, bio je ispunjen gotovo svaki centimetar, a pohvalno je što su se organizatori odlučili da iskoriste i video bim s obzirom na to da mnogi nisu bili u situaciji da jasno vide bend.

Prostor očigledno nije bio dovoljno veliki da primi sve zainteresovane, pa se moralo pribjeći u jednom momentu i zaključavanju lokala.

Koliko je haotična gužva bila svjedoči i to da u kratkom periodu ljudima sa sprata obezbjeđenje nije dozvoljavalo da siđu pred bend.

Bjesovi noćas sviraju u “Montenegro pabu” u Podgorici, ulaznica košta šest eura, a početak je zakazan 22.00 časa.

Galerija

Bonus video: