SARS pjevao studentima

Najprije su publiku zagrijali članovi “Makao Benda”, koji su uz strane hitove uspjeli da naprave toliko dobru atmosferu, da ih je publika jedva pustila da siđu sa bine
72 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2013. 18:00h

Na platou između Pravnog i Ekonomskog fakulteta obilježen je Dan studenata, a kulminacija proslave bio je nastup popularnog beogradskog benda S.A.R.S.

Najprije su publiku zagrijali članovi “Makao Benda”, koji su uz strane hitove uspjeli da naprave toliko dobru atmosferu, da ih je publika jedva pustila da siđu sa bine. Međutim, čim su pomenuli da će nakon njih nastupiti zvijezde - grupa S.A.R.S. prisutni, koji su do kraja ispunili koncertni prostor su u jedan glas počela da pjeva uvod pjesme “Perspektiva”.

No, zauzevši mjesta na bini, članovi beogradskog sastava odlučili su da ne ispunjavaju odmah želje publike, već su se držali svog redovnog repertoara.

Iako su pjevali “Može i drugačije”, to ih nije navelo da promijene redosljed pjesama od nastupa u KIC-u “Budo Tomović” prošlog decembra, kada su takođe istom numerom započeli koncert. I već ustaljenim redom zapjevali su “Mir i ljubav”, “Ana”, “Ibro”, “Zemlja nije ničija”.

Iako su između skoro svake pjesme studenti u publici pjevali Perspektivu, članovi su nastavili dalje, pa su na red došle, između ostalih i pjesme “Ratujemo ti i ja”, “Budim se”, “To rade”, “Buđav lebac”, “Debeli lad” i mnoge druge.

Studentima su predstavljene i numere sa nedavno objavljenog albuma “Kuća časti” od kojih su publici bile najpoznatije “ Lutka” i “Mir u svijetu”.

Kako je publika čitavo vrijeme sa njima horski pjevala uživajući u svakom stihu i melodiji, članovi grupe S.A.R.S. su im na kraju uslišili molitve i otpjevali Perspektivu.

Galerija

Bonus video: