Neobična unplugged svirka pank benda Pankreas

"Hvala na objektivnom aplauzu. Malo se raspadamo, pretjerali smo (sa pićem) sinoć", kazao je nakon prvih par numera frontmen Goran Dabanović
309 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2013. 11:56h

Nikšićki pank sastav Pankreas održao je sinoć u podgoričkom Montenegro pabu svirku neobičnog tipa za bendove ovog žanrovskog usmjerenja. Nakon nastupa u Nikšiću noć ranije, četvorka iz grada piva i čelika izvela je i u glavnom gradu Crne Gore svoje pjesme u unplugged varijanti i na taj način osvježila kako svoju pojavu, tako i lokalnu muzičku ponudu.

Solidno popunjen Montenegro pab dočekao je početak svirke oko 20.30, a bend je uz već poznate numere sa albuma "Glavom kroz zid" predstavio i neke nove, koje će se naći na predstojećem albumu, kao i par obrada njihovih omiljenih pank sastava.

Slušajući i gledajući za ove momke nesvakidašnju predstavu u kojoj su bučne distorzije i meljući ritmovi zamjenjeni usporenim akustičnim verzijama pjesama, što je u prvi plan iznijelo melodičnost Pankreasovih kompozicija umjesto energičnosti, reakcija publike kretala se od skromnih aplauza do oduševljenih ovacija.

"Hvala na objektivnom aplauzu. Malo se raspadamo, pretjerali smo (sa pićem) sinoć", kazao je nakon prvih par numera frontmen Goran Dabović, a zatim zapjevao pjesmu "Veliki je bog" Nevernih beba što je izazvalo salve smijeha u publici.

Sav prihod ide Vladi

Iz Pankreasa ni sinoć nisu zaboravili da upute po koju provokaciju na račun vladajućeg establišmenta pa su konstatovali da imaju cijeli serijal numera posvećen Miroslavu Ivaniševiću, među kojima su "Sistem nas laže" i "Generalni direktor".

Dabanović je takođe u šali napomenuo da sav prihod od prodaje karata (ulaz je bio besplatan) ide Vladi Crne Gore, kojoj je čestitao praznik - Dan lažova.

Svirka je okončana malo iza ponoći, a bilo je to samo zagrijavanje za predstojeću turneju Pankreasa po Srbiji u sklopu koje će nikšićki sastav ovog mjeseca svirati u Subotici, Novom Sadu, Beogradu, Kruševcu i Kragujevcu.

Galerija

Bonus video: