Karte za izložbu o Bouviju rasprodate rekordnom brzinom

Na londonskoj izložbi će biti predstavljeno više od 300 predmeta, među kojima i notni zapisi i tekstovi pjesama, video snimci, instrumenti i neobični kostimi
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2013. 16:36h

Muzej u Londonu saopštio je da su karte za izložbu posvećenu muzičaru Dejvidu Bouviju rasprodate brže nego za bilo koju drugu izložbu u tom muzeju.

Muzej Viktorija i Albert (Victoria and Albert) saopštio je da je prodato 50.000 karata za izložbu "Dejvid Bouvi..." (David Bowie Is), koja će biti otvorena u subotu.

Na izložbi će biti predstavljeno više od 300 predmeta, među kojima i notni zapisi i tekstovi pjesama, video snimci, instrumenti i neobični kostimi, od kojih su mnogi iz Bouvijeve lične arhive.

Dejvid Bouvi, rođen 1947. godine kao Dejvid Robert Džouns, izdao je prvi album 1967. godine, a tokom muzičke karijere je često mijenjao muzičke stilove i imidž.

Ovo je prvi put da je naš muzej posvetio izložbu pop zvijezdi, ali jedan od kustosa Viktorija Broaks izjavila je danas da "Bouvi nije obična pop zvijezda". "Ušao je u svaku oblast naše kulture", dodala je.

Galerija

Bonus video: