Dejvid Bouvi na prvom mjestu nakon 20 godina

Uprkos tvrdnjama da više neće svirati uživo, njegova supruga Iman dala je jasne naznake da bi Bouvi mogao krenuti na turneju
1 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2013. 11:27h

Čuveni britanski muzičar Dejvid Bouvi nakon 20 godina opet ima najprodavaniji album i priznanje o najbrže prodavanoj ploči u toku godine.

Album "The Next Day", Bouvijev 27. studijski album, postao je njegov prvi album sa vrha top-lista nakon "Black Tie White Noise" iz 1993. godine.

"The Next Day" je prodat u 94 hiljade primjeraka za samo 10 dana.

Vijesti su se poklopile sa otkrićem organizatora ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Londonu, Denija Bojla, o trudu koji je uložio da bi osigurao Bouvija za svoju četverosatnu ekstravagancu.

U novoj autorizovanoj biografiji "Danny Boyle: Creating Wonder" reditelj se prisjeća kako je odletio u Njujork da pokuša da obezbijedi nastup Bouvija, ali bez uspjeha.

"Bio sam nevjerovatno nervozan kad sam se upoznao sa Bouvijem. Mnogo više nego kada sam upoznao kraljicu", ispričao je Bojl.

Na svoj 66. rođendan Bouvi je rekao da ima učestalih zdravstvenih problema. Nakon čega je šokirao fanove kada je najavio svoj povratnički album.

Uprkos tvrdnjama da više neće svirati uživo, njegova supruga Iman dala je jasne naznake da bi Bouvi mogao krenuti na turneju već ove godine.

Galerija

Bonus video: