Hendriksov novi album na drugom mjestu "Bilobrdove" liste

Ovako visoku poziciju za Hendriksov posthumi album obezbijedila je odlična prodaja fizičkih formata naročito CD-ova
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2013. 19:58h

Novi posthumni album Džimija Hendriksa plasirao se na "Bilbordovoj" top listi na drugo mjesto, i tako ostvario najbolju poziciju za jednu njegovu ploču od 1969. godine.

Ova ploča je uspjela da stigne do 49. mjesta u Americi i 37. mjesta u Engleskoj

Novi Hendriksov studijski album "People, Hell & Angels" objavljen je prošle sedmice, na njemu se nalaze njegove do sada neobjavljenje pjesme, a zaustavio se kao najbolje plasirani novitet na 2. mjestu "Bilbordove" top 200 liste albuma. U prvoj nedjelji od objavljivanja je prodat u tiražu od 72.000 primjeraka.

Na njemu se nalazi nekoliko muzičkih saradnji sa drugim muzičarima poput Bilija Koksa i Badija Majlsa prije nastanka grupe Band Of Gypsies i Hendriksove smrti 1970. godine. Na jednoj od pjesama svira i Stiven Stils iz gupe Buffalo Springfield.

Ovako visoku poziciju za Hendriksov posthumi album obezbijedila je odlična prodaja fizičkih formata naročito CD-ova, dok je po digitalnoj prodaji na iTunesu ovaj album na petom mjestu.

Do sada je nakon smrti čuvenog gitariste bilo objavljeno nekoliko albuma, kao što su "First Rays of The New Rising Sun" (1997), koji je bio pokušaj da se rekonstruiše ploča na kojoj je Hendriks radio kada je umro 1970. godine.

Ova ploča je uspjela da stigne do 49. mjesta u Americi i 37. mjesta u Engleskoj. Godine 2010. u prodaji se kao posljednji posthumni Hendriksov album pojavio "Valelys of Neptune".

Galerija

Bonus video: