Pjevačica grupe ABBA sa 62 godine ponovo na sceni

"Nisam pisala muziku veoma dugo, ali kada sam sjela za klavir, osjećaj je bio sasvim prirodan"
439 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2013. 18:21h

Agneta Faltskog, bivša pjevačica legendarne švedske pop grupe ABBA, objaviće u maju svoj prvi album poslije devet godina, saopštila je danas njena izdavačka kuća.

"Mislila sam da više nikad neću pjevati, ali kada sam čula prve tri pjesme, nisam mogla da odbijem", rekla je Faltskog švedskim medijima.

Pjesma "When You Really Love Someone", prvi singl sa predstojećeg albuma, dostupna je na digitalnim muzičkim servisima iTunes i Spotify, a videospot na YouTubeu.

Album pod imenom "A" biće objavljen 13. maja.

"Nisam pisala muziku veoma dugo, ali kada sam sjela za klavir, osjećaj je bio sasvim prirodan", saopštila je ova 62-godišnja pjevačica.

Faltskog je na novom albumu sarađivala sa švedskim tekstopiscem i producentom Horgenom Elofsonom, koji je autor pjesama za zvijezde kao što su Britni Spirs i Selin Dion.

ABBA, jedna od najpopularnijih grupa svih vremena, formirana je 1970. godine, a veliku slavu stekla je poslije pobjede na takmičenju za pjesmu Evrovizije 1974. godine.

Grupa je prodala više od 378 miliona nosača zvuka, a njeni članovi razišli su se 1982. godine i više se nikada nisu ponovo okupili.

Galerija

Bonus video: