Spin Doctors najavili bluz album

"Uvijek smo željeli da napravimo bluz ploču jer smo prvenstveno bluz bend, iako smo postali poznati po pop-rok pločama..."
100 pregleda 0 komentar(a)
Spin Doctors, Foto: Spindoctors.com
Spin Doctors, Foto: Spindoctors.com
Ažurirano: 07.03.2013. 12:02h

Članovi benda "Spin Doctors" se spremaju za objavljivanje šestog studijskog albuma. Planirano je da album "If The River Was Whiskey" bude objavljen šestog maja, a popularna četvorka tvrdi da su se vratili svojim bluz korjenima. Frontmen Kris Baron (Chris Barron) na oficijelnom sajtu grupe kaže: "Svi mi imamo veoma duboko poštovanje prema bluzu. To je muzika koja je pravi korjen onoga što radimo".

Prošle godine kada smo na nastupima izvodili pjesme sa albuma "Pocket Full of Kryptonite" za njegovu 20. godišnjicu, htjeli smo da odradimo i neke "dublje osvrte na našu karijeru" u završnici koncerta. Kada smo upitali fanove šta bi željeli da čuju, na naše iznenađenje, oni su htjeli da čuju stare bluz stvari. Pa.. proveli smo se odlično, zvučali odlično, tako da smo se na kraju i poigrali idejom snimanja bluz ploče", prenosi crnogorski muzički portal Mulj.

Gitarista Erik Šenkmen (Eric Schenkman) je dodao: "Uvijek smo željeli da napravimo bluz ploču jer smo prvenstveno bluz bend, iako smo postali poznati po pop-rok pločama. Prošlog avgusta, ušli smo u Aronov kućni studio kako bi napravili par demo snimaka sa kojima bi testirali auditorijum. Na kraju smo imali toliko starog i novog materijala da smo napravili "If the River was Whiskey".

Spin Doctors su na Soundcloud-u postavili pet pjesama kao najavu novog albuma. Ako su one ikakav pokazatelj onoga što slijedi, očekujte čvrsti prljavi bluz.

Bonus video: