Popečitelji objavili album "Sijalica"

"Album donosi upečatljiv spoj tvrdokornih ritam i bas dionica i odvrnute 'klin' gitare", saopštio je bend na svojoj web stranici
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2013. 18:06h

Instrumentalni rok/fank/etno sastav “Popečitelji” objavio je novi album pod nazivom "Sijalica". Treći album ove grupe biće dostupan za besplatno preuzimanje sa sajta popecitelji.com narednih mjesec dana, a pored toga biće objavljen i u CD izdanju za etiketu "Odličan hrčak".

"Sijalica" je najavljena spotom za naslovnu numeru koji je sniman u novembru prošle godine

"Album donosi upečatljiv spoj tvrdokornih ritam i bas dionica i odvrnute 'klin' gitare. Na 'Sijalici' se nalazi 12 numera od kojih su se 'Loše društvo' i 'Novo društvo' već pojavile na regionalnim sajtovima u formi singla, a na ovaj album ulaze osvježene remasteringom", saopštio je bend na svojoj web stranici.

Album je snimljen u studiju "Trafika" u Kragujevcu u periodu od jeseni 2011. do avgusta prošle godine, a za produkciju, snimanje, postprodukciju i omot pobrinuo se gitarista benda Saša Furunović.

"Sijalica" je najavljena spotom za naslovnu numeru koji je sniman u novembru prošle godine u produkciji Nenada Veličkovića u studiju "Bastardproduction" u Zemunu, a prema ideji članova benda i reditelja Mateje Ristića.

Galerija

Bonus video: