Supergrupa Atoms For Peace dolazi na Exit

"Svi smo veoma uzbuđeni što ćemo zajedno sa publikom Exit festivala imati jedinstvenu priliku da čujemo jedan od najtraženijih muzičkih sastava"
2 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2013. 08:59h

Supergrupa “Atoms For Peace”, prvo je ime koje su organizatori novosadskog Exita zvanično najavili za ovogodišnje izdanje popularnog festivala, koje će biti održano od 10. do 14. jula.

Iz Exita su saopštili da će ove godine ugostiti najveća muzička imena u istoriji festivala

U pitanju je sastav koji čine članovi Radioheada, Red Hot Chilli Peppersa i REM-a, a debi album ovog eksperimentalnog rok sastava "Amok" čije je objavljivanje najavljeno za 25. februar jedan je od najiščekivanijih u muzičkom svijetu ove godine. Tom Jork, Fli, Najdžel Godrih, Džoi Varonker i Mauro Refosko objavili su već nekoliko numera, a njihove pjesme baziraju se uglavnom na aktivističkim porukama.

"Svi smo veoma uzbuđeni što ćemo zajedno sa publikom Exit festivala imati jedinstvenu priliku da čujemo jedan od najtraženijih muzičkih sastava ove godine", izjavio je Dragan Ambrozić programski selektor glavne bine festivala.

Ulaznice u redovnoj prodaji koštaće 73, a u periodu pred sam početak festivala 117 eura

"Okarakterisani od svjetskih medija kao “supergrupa“ Atoms For Peace su u ovom trenutku jedna od najvrelijih tema na svjetskoj muzičkoj sceni. Svi svjetski festivali se grabe da ih dobiju, a zahvaljujući ugledu koji Exit ima u muzičkoj industriji, svi posjetioci festivala imaće priliku da ih vide uživo na Petrovaradinskoj Tvrđavi i da čuju kako zvuče istinske muzičke legende u punom naponu snage, majstori muzike u novom izdanju u kojem se gitarski zvuk pretapa u digitalni, rok u elektroniku, parole u poeziju", kazao je on.

Iz Exita su saopštili da će ove godine ugostiti najveća muzička imena u istoriji festivala, što je dio najavljene Exitove (r)evolucije, a najavljeno je i da će festival trajati i dan duže. Prema informacijama srpskih medija, jedna od ovogodišnjih zvijezda biće i reper Snup Dog.

Promotivna prodaja ulaznica je već počela, a karte se mogu kupiti u podgoričkoj turističkoj agenciji EastWest Voyage, po cijeni od 58 eura.

Ulaznice u redovnoj prodaji koštaće 73, a u periodu pred sam početak festivala 117 eura. U prodaji je i ulaznica za kamp po cijeni od 27 eura.

Galerija

Bonus video: