Originalna postava "Tap 011" za "Vijesti": Muzika 90-ih ponovo u trendu

"Nastupaćemo u originalnoj postavi. Nadam se da niste zaboravili već legendarnu petorku"
604 pregleda 14 komentar(a)
tap 011, Foto: Privatna arhiva
tap 011, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.06.2018. 06:14h

Jedan od najpopularnijih srpskih bendova iz 90-ih “Tap 011” dolazi u Crnu Goru u originalnom sastavu, koji čine Ivana Peters, Goca Tržan, Milan Bojanić, Đole Pajović i Pera Stupar.

Bend je nastao početkom 90-ih godina, a već prvim albumom “Novi svet”, uspjeli su da skrenu pažnju javnosti, a pomenuti projekat je za nekoliko mjeseci postao najprodavanije izdanje zabavne muzike. Sa albuma su se izdvojile numere “Bunda”, “Opasna po život”, “Šume” i “Pekara”. Već drugim albumom “Gaće” nadmašili su tiraž prethonog, a pjesme među kojima su “Vuk”, “Televizor”, “Žene” se i dan-danas rado pjevaju. Većinu nabrojanih numera publika će imati priliku da čuje i na njihovom koncertu na North festu u Kolašinu, a fanovima obećavaju “zezanje kao nekad”. U razgovoru za “Vijesti” prisjetili su se zjedničkog rada u bendu, ali i najavili mogućnost nastavka saradnje.

Tap 011 nastupa ponovo u originalnoj postavi. Ko je došao na ideju da se ponovo okupite?

Tap 011: Poslije 11 godina našli smo se na zajedničkoj večeri, koja je potrajala duboko u noć. Prije toga se neki od nas nijesu vidjeli toliko dugo, iako svi živimo u istom gradu. Kada smo počeli da razgovaramo o svemu što smo proživjeli zajedno, emocije su same krenule da naviru. Ubrzo smo shvatili da svi imamo identičnu želju, a to je da barem još jedanput izađemo na binu svi zajedno i prenesemo ljudima energiju koja je vladala u nama. Koliko smo pozitivno “ludi” za taj prvi povratnički nastup smo izabrali Beogradsku arenu (2011 godine). (smijeh)

Koliko se, u međuvremenu, promijenio pogled svakog od vas ponasob na ono što ste radili 90-ih? Kakav je sada osjećaj izvoditi hitove iz tog vremena?

Goca: Mislim da nijesmo puno promijenili pogled na to vrijeme. S obzirom da naše pjesme još traju. Mijenjaju se generacije koje ih slušaju, što nama daje za pravo da mislimo da smo radili nešto dobro i kvalitetno. Osjećaj nam je isti, jer volimo to što smo radili i ponosno stojimo iza svega toga. Iza svake pjesme, iza svakog koncerta…

Kako sada funkcionište zajedno? Ima li još one energije koja je karakterisala vaše nastupe?

Pera: Sada funkcionišemo mnogo bolje nego tada, moglo bi se reći. Odrasli smo, uozbiljili smo se, mada ne previše, ali dovoljno da trenutno ništa ne može da poremeti poštovanje koje imamo jedni prema drugima. Energija nam je gotovo identična, ako ne i bolja. Radujemo se svakom koncertu.

Kako sada, uopšteno gledate na značaj Tap 011 na mužičku scenu 90-ih? Ima li danas “prostora” za tu vrstu muzike?

Milan: Mi smo od samog početka pronašli naše mjesto na muzičkoj sceni. Od starta smo se nekako izdvajali od drugih, bili smo jedinstveni po mnogim stvarima, što ne umanjuje značaj naših kolega iz tog vremena. Imali smo duhovite, vesele pjesme, dva savršena ženska vokala, nas trojicu... Muzika 90-ih ponovo je u trendu. Naročito, među populacijom rođenom tih godina.

Koliko je Tap 011 obilježio kasnije solo karijera nekih od vas? Za Gocu i Ivanu znamo da imaju uspješne karijere, ali šta rade ostali članovi benda kad ne nastupate zajedno?

Pera: Nas trojica, za razliku od Goce i Ivane, koje su ostale u muzici, ostavrili smo karijere van muzičke scene.

Goca: Tap 011 je nezaboravan period u karijerama svih nas i kao što vidite pored brojnih obaveza uvijek mu se rado vraćamo.

Piše li Milan neku novi pjesmu, je li, možda, na pomolu neki novi hit ?

Đole: To je nesto o čemu redovno pričamo kada se okupimo. Taj zadatak smo prepustili Ivani i Milanu, tako da će to zavisiti od njihove inspiracije. Možda vas uskoro i obradujemo.

Koliko ste nastupali u Crnoj Gori? Šta da publika kolašinskog Nort festa 28. jula očekuje od vas i da li ćete nastupiti u originalnom sastavu?

Ivana: Nastupali smo skoro u svim većim mjestima u Crnoj Gori. Obožavali smo ljetnje turneje po primorju. Posljednji put smo nastupali 2011. godine u Kotoru, ali to je bio klupski nastup. Posljednji koncert na otvorenom smo imali prije oko 20 godina.

Đole: Dobili smo poziv od organizatora North festa, ideja nam je zvučala interesantno, a kako nijesmo nastupali odavno u Crnoj Gori, odlučili smo da obradujemo sve ljude koji nas vole. Drago nam je nam je što je u pitanju Kolašin, jer je to jedno od rijetkih mjesta u kojem nijesmo nastupali.

Ivana: Nastupaćemo u originalnoj postavi. Nadam se da niste zaboravili već legendarnu petorku.

Milan: Očekujte dobru zabavu. Publika će imati priliku da uživa u modernijim aranžmanima, besprekorno uigranog benda. Biće zezanje kao nekad!

Bonus video: