Ćerka Nenada Kneževića na Beosongu

"Njih tri pripadaju MTV generaciji, tako da sam ih spojio sa Sky Wikluhom koji ih je odmah ukapirao", priča Knez
996 pregleda 1 komentar(a)
knez, Foto: Privatna arhiva
knez, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.02.2013. 20:19h

Ksenija Knežević, kćerka crnogorskog pjevača Nenada Kneževića Kneza, nastaviće tatinim stopama. Naime, ona će sa svoje dvije drugarice Anđelom Vujović i Danom Gašić pod imenom Sky's nastupiti na Beosongu, srpskom izboru za predstavnika na Evroviziji.

"Njih tri pripadaju MTV generaciji, tako da sam ih spojio sa Sky Wikluhom koji ih je odmah ukapirao"

"Beosong se dogodio sasvim spontano. Već duže vrijeme pokušavamo da nađemo nekoga ko bi nam napisao pjesmu u našem fazonu i slučajno smo saznale da Sky Wikluh ima studio u mom komšiluku.

Kontaktirale smo ga i dogovorili se oko saradnje. U to vrijeme je bio konkurs za Beosong, a pošto nam se pjesma jako svidjela, odlučile smo da pokušamo", priča za Vijesti Ksenija.

Vijest da će njegova kćerka Ksenija nastupiti na Beosongu, Kneza je oduševila.

Iako su učenice dizajnerske škole, izbor kostima za takmičenje njih tri će prepustiti iskusnijim kolegama

"One su same imale viziju kako to treba da izgleda. Inače, Ksenija, Anđela i Dana su drugarice od prvog razreda srednje škole, u istom su odjeljenju i veoma su talentovane i kreativne. Sve tri su završile nižu muzičku, čak su imale i školski bend i nastupale su na školskim priredbama", priča ponosni otac čiji je zadatak bio da im nađe kompozitora koji će znati da "isprati njihovu energiju".

"Njih tri pripadaju MTV generaciji, tako da sam ih spojio sa Sky Wikluhom koji ih je odmah ukapirao. Sada im slijede pripreme koje su mnogo ozbiljne. U projekat su se uključili i roditelji Anđele i Dane, tako da smo im našli stiliste, koreografa, jer će ovo biti njihovo ozbiljno predstavljanje", otkriva Knez.

Sky Wikluh djevojkama je napisao numeru "Magija".

"On nam je jedan od omiljenih muzičara, tako da smo bile oduševljene što je pristao da nam izađe u susret. Svidjeli su mu se naši vokali, a to što smo drugačije i dalo mu je inspiraciju za ovu kul pjesmu", otkriva Ksenija.

Za razliku od nje i Anđele, Danu smo imali priliku da gledamo u ovogodišnjem serijalu emisije "Ja imam talenat"

Iako su učenice dizajnerske škole, izbor kostima za takmičenje njih tri će prepustiti iskusnijim kolegama.

"Imamo razne zanimljive ideje u vezi sa stajlingom, međutim, ipak će nam oko tog segmenta pomoći poznati stilista Bojan Dragojlović. Ono što mogu da otkrijem je da će naši kostimi biti veoma efektni", kaže članica grupe Sky's.

Za razliku od nje i Anđele, Danu smo imali priliku da gledamo u ovogodišnjem serijalu emisije "Ja imam talenat", gdje je uspjela da stigne do polufinala.

"Pratili smo svaki Danin nastup i navijali za nju. Međutim, nastup na Beoviziji biće potpuno drugačiji. Svakako da će nam biti lakše kad smo sve tri zajedno na sceni, jer smo jedna drugoj najveća podrška i daćemo sve od sebe da to bude na visokom nivou", obećava Ksenija.

Ni Knez nije slušao oca

Iako Knez svake nedjelje savjetuje učesnike Leta ka zvijezdama, on smatra da Ksenija mora sve sama da prođe.

Ksenija pripada već četvrtoj generaciji porodice Knežević koja se bavi muzikom

"I meni je moj otac davao savjete, pa ga ja nijesam slušao nego sam uvijek radio po svome. Zato smatram đa i Ksenija kad već želi ozbiljno đa se bavi muzikom, mora da prođe sve te neke faze.

Ono na čemu ja insistiram je da ne samo ona već sve tri budu profesionalne, da ne kasne na probe i zaista moram da ih pohvalim da su dobre i da slušaju. Ipak, one pripadaju novijoj generaciji koja je ispred vremena, upijaju sve, tako da brzo uče i brzo napreduju smatra Knez.

Dinastija muzičara

Ksenija pripada već četvrtoj generaciji porodice Knežević koja se bavi muzikom.

Knez otkriva da je njegov djed bio osnivač muzičke škole i akademije, a svirao je nekoliko instrumenata. Knezov otac Mili Knežević kao član grupe "Entuzijasti" obišao je čitav svijet, a i danas slušamo njegove pjesme među kojima su "Serenada", "Odnosi suze more" i "Marija".

S obzirom na to da je on nadmašio uspjehe prethodnih generacija. Knez se nada da će njegova kćerka biti uspješnija od njega.

"Tako bi trebalo da bude po prirodi stvari. Eto, i ja sam uspio da nadmašim, kad je uspjeh u pitanju, prethodne dvije generacije Kneževića, pa bih isto tako volio da i moja Ksenija nadmaši mene. Ja ću biti tu da je podržim i pomognem joj", obećava on.

Bonus video: