Igi Pop: Osjećao sam da moram promijeniti svijet, ako treba i mačem

Izdavačka kuća Foruli uskoro će objaviti fotografije Mika Roka koje su se našle na prednjoj i zadnjoj strani albuma "Row Power" s potpisima tog fotografa i Igija Popa
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2013. 13:49h

Legendarni roker Igi Pop rekao je da je u početku karijere "imao osjećaj da mora promijeniti svijet, ako treba i mačem", ali da se poslije pretvorio u "kruti, star leš".

U intervjuu britanskom listu "The Independent" povodom objavljivanja fotografija iz vremena albuma "Raw Power", Igi Pop je rekao da je početkom 1970-ih bio "grozan, gadan, odvratan, sebičan skot u srebrnim kožnim pantalonama".

Na pitanje da li se može povezati s mladićem na slikama snimljenim 1972. godine, Igi Pop je rekao da mu "nije previše stran".

Novi album benda "The Stoodges" trebalo bi da izađe 22. aprila

"Tek sad gubim nešto od osjećaja misije kamikaze koji je ta osoba imala.

U to vrijeme sam zaista osjećao da moram promijeniti svijet, ako treba i mačem", rekao je 66-godišnji muzičar koji se zajedno sa svojom grupom "The Stoodges" smatra pretečom panka.

Igi Pop je rekao da je krajem 1990-ih još bio prilično fleksibilan.

"Ali više nisam mogao tako otkada su EMI i Virdžin počeli da izdaju sve te kompilacije i filmove, i korporacije počele da koriste moju muziku, a ja počeo da se pojavljujem na radiju. Tada sam se pretvorio u kruti, stari leš", rekao je Igi Pop.

Izdavačka kuća Foruli uskoro će objaviti fotografije Mika Roka koje su se našle na prednjoj i zadnjoj strani albuma "Row Power" s potpisima tog fotografa i Igija Popa.

Igi Pop je rekao da je "zaista trošio u to vrijeme" kako bi imao izgled zabilježen na fotografijama.

"Sve fotografije koje nisu s koncerta (u Londonu 1972) napravljene su u prljavoj maloj rupi koja je bila podrum napuštene zgrade u Fulamu gdje smo imali probe", rekao je Igi Pop.

Novi album benda "The Stoodges" trebalo bi da izađe 22. aprila.

Galerija

Bonus video: