JEDNA OD NAJBOLJIH

Godina dana od smrti Vitni Hjuston

Hjustonova je dobitnica dva Emija, šest Gremija, 30 muzičkih nagrada "Bilbord" i 22 AMA nagrade
1 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2019. 07:03h

Na današnji dan navršava se godinu dana od kako je u hotelskoj sobi na Beverli Hilsu umrla jedna od najpopularnijih pjevačica Vitni Hjuston.

Jedina je pjevačica na svijetu koja je imala sedam uzastopnih broj jedan hitova na "Bilbordovoj" listi

Hjustonova je preminula u 48. godini, veče uoči svečane ceremonije dodjele Gremi nagrada, a nakon niza spekulacija o uzroku njene smrti zvanično je u martu prošle godine objavljeno da se pjevačica udavila u hotelskoj kadi, ali su smrti doprinijeli bolest srca i upotreba kokaina.

Ona je prodala oko 170 miliona albuma, a prema podacima iz Ginisove knjige rekorda Hjustonova je osvojila 415 priznanja. Iz braka sa reperom Bobijem Braunom ima ćerku Bobi Kristinu.

Hjustonova je dobitnica dva Emija, šest Gremija, 30 muzičkih nagrada "Bilbord" i 22 AMA nagrade. Popularna pjevačica je posljednjih godina imala problema sa alkoholom, drogama, kao i raznim ljekovima za smirenje.

Rekorder Bilbordove liste

Jedina je pjevačica na svijetu koja je imala sedam uzastopnih broj jedan hitova na "Bilbordovoj" listi - “Saving All My Love for You”, “How Will I Know”, “Greatest Love of All”, “I Wanna Dance with Somebody”, “Didn’t We Almost Have It All”, “So Emotional” i “Where Do Broken Hearts Go”.

Ovo je prvi put u 200-godišnoj istoriji poznatog svjetskog lanca muzeja da se jedna poznata ličnost od jednom predstavlja u "četiri verzije"

Njen prvi album "Vitni Hjuston" koji je izdat 1985. godine postao je najprodavaniji debi album nekog muzičara u vrijeme kada je objavljen.

Imala je nekoliko uloga u filmovima, a najzapaženija je iz filma ''Tjelohranitelj'' (1992) u kome je igrala sa glumcem Kevinom Kostnerom. Taj film je još i poznat po jednom od njenih najvećih hitova "I Will Always Love You".

Pred godišnijcu njene smrti, u saradnji sa porodicom pjevačice, poznati muzej ''Madam Tiso'' je prošle nedjelje predstavio čak četiri njene voštane figure.

Ovo je prvi put u 200-godišnoj istoriji poznatog svjetskog lanca muzeja da se jedna poznata ličnost od jednom predstavlja u "četiri verzije", ali je muzej smatrao da je to jedini način da se predstave najvažniji momenti i transformacije iz karijere Hjustonove.

Galerija