Praznik mimoze

Plavi orkestar nastupio u Herceg Novom

Kritičari, sa kojima je saglasna i publika, kažu da je Loša potvrdio istančan osećaj za pop zvuk
58 pregleda 3 komentar(a)
Plavi orkestar, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Plavi orkestar, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 01.02.2013. 21:19h

Sarajevska grupa Plavi orkestar nastupila je večeras na svečanom otvaranju 44. Praznika mimoze na glavnom trgu u Herceg Novom. Brojna, uglavnom mladja, publika uživala je u starim hitovima Bolje biti pijan nego star, Kaja, Suada, Good by teens, kao i u novim pjesmama sa najnovijeg albuma Sedam.

Kritičari, sa kojima je saglasna i publika, kažu da je Loša potvrdio istančan osećaj za pop zvuk, ali i za dobru atmosferu. Plavi orkestar je posljednji put imao koncert u najvećem bokeljskom gradu polovinom osamdesetih godina prošlog vijeka.

Prije koncerta Plavog orkestra na trgu su nastupile novke klape, plesači, mažoretke i glumci. Organizatori se nadaju da najavljena kiša i loše vrijeme neće pokvariti najmasovniju pučku svečanost Feštu od mimoze, ribe i vina koja sjutra u 10 sati počinje na hercegnovskoj rivijeri i koja je ranijih godina znala da privuče i 20 hiljada posjetilaca iz Crne Gore, regiona, ali i iz zemalja Evrope.

Za posjetioce je pripremeljeno po hiljadu litara vina i piva, hiljadu kilograma sardele koje će u “cik zore” početi da “prigaju” vrijedne domaćice u Baošićima gdje će biti centralna svečanost. Sve će biti besplatno ponudjeno posjetiocima. Za dobru atmosferu pobrinuće se mažoretke, hercegnovska Gradska muzika, mjesna muzika Djenovići , trombonjeri i domaći bendovi.

Preporučujemo za Vas