"Zmajevi" obradili pjesmu Vanje Radovanovića

Autor numere, Vanja Radovanović smatra da je obrada njegove kompozicije “super ideja”
59 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2013. 16:28h

Pjesamu “Ne pitaj za mene” Vanje Radovanovića, koju je ovaj crnogorski kantautor snimio 2009. godine, za potrebe svog albuma, obradila je srpska grupa “Čika Joca i Zmajevi”.

"Ljetos nam je Vanja ponudio nekoliko pjesama jer su on i naš menadžer Gane Pecikoza dobri prijatelji. Ipak, izabrali smo numeru “Na pitaj za mene” jer nam se svidjela čim je objavljena i odlično nam je legla. Ima taj ex-Yu sentimental koji se trudimo da i mi kroz naše pjesme gajimo", priča Jovan-Joca Jeftić, frontmen benda. Osim novog aranžmana, Radovanovićeva pjesma na albumu “Joce i Zmajeva” ima i drugačiji naziv - “Korak po korak”.

"Nijesmo to namjerno napravili u želji da publika ne prepozna pjesmu. Naprotiv, veoma smo ponosni što smo obradili tu numeru, Vanja je potpisan kao autor i baš smo se potrudili oko nje, da ne bude puki prepjev", tvrdi Jeftić.

Autor numere, Vanja Radovanović smatra da je obrada njegove kompozicije “super ideja”.

"Obično se obrađuju numere koje su dosta stare, a ovo mi je bilo interesanto jer su od svih ponuđenih izabrali da prerade “Ne pitaj za mene”. Čak mi se sviđa i kako zvuči ova nova vezija", otkrio je Radovanović.

Iako je ovo njegov prvi singl nakon objavljivanja albuma “Pričaj dodirom”, Vanja ne planira da ga uvrsti na projekat koji je u pripremi.

"Ta pjesma je, što se mene tiče, odradila svoje. Iako mi je jedna od omiljenih, ne planiram da je stavim na album koji treba da bude objavljen na proljeće", priznao je Radovanović.

Na prvom albumu grupe “Joca i Zmajevi” nazvanom “Bez obzira na sve” našlo se 11 pjesama, među kojima i numera “Naočari” sa kojom su se ljetos predstavili na Skalama i to u okviru večeri “Nove zvijezde”, kao i duet koji su snimili sa Borom Đorđevićem. Pored Vanje, pjesme za njihov prvijenac potpisuju i Zlatan Fazlić, Bora Čorba, Aleksandar Sretenović, dok je produkcija bila povjerena Zoranu Šerbedžiji.

Jeftić album opisuje u stilu ex-Yu roka jer, kako kaže, to je muzika koju rado izvode na svirkama.

"Privatno volimo da slušamo YU rok koji je sniman 70-ih i 80-ih godina, i bez obzira na to što su napisane prije više decenija sve te pjesme koje su se slušale tada i danas su veoma popularne. Zato smo željeli da ono što radimo ljude podsjeća na ta dobra vremena, ali da to produkcijski bude u rangu onoga što rade svjetski bendovi u 2013. i mislim da smo uspjeli" siguran je on.

Galerija

Bonus video: