Who See će nastupati prve večeri Eurosonga

Od svog prvog nastupa 2007. sa Stevanom Fedijem kao predstavnikom, Crna Gora nije uspjela da uđe u finale Eurosonga
5 komentar(a)
Who See, Foto: Facebook
Who See, Foto: Facebook
Ažurirano: 18.01.2013. 08:49h

Juče je u švedskom Malmeu žrijebom određeno ko će se predstaviti u kojem polufinalu na predstojećem 58. Eurosongu, koji će se održati u ovom gradu od 14. do 18. maja, a učestvovaće 39 država.

Predstavnici Crne Gore, reperi iz grupe Who See imali su više sreće nego prošlogodišnji reprezent Rambo Amadeus, jer će uz njih iste večeri nastupiti izvođači iz Srbije, Hrvatske i Slovenije što znači da će te države moći da glasaju za bokešku klapu. Od ex-YU država jedino Makedonija nastupa druge polufinalne večeri.

Juče je takođe saopšteno iz RTCG-a da će pjesma Who See klape sa kojom će nastupiti u Malmeu široj javnosti biti predstavljena u martu u specijalnoj emisiji. Prve večeri Eurosonga uz već pomenute nastupiće i Danska, Ukrajina, Holandija, Austrija, Estonija, Rusija, Litvanija, Irska, Bjelorusija, Kipar, Belgija i Moldavija, dok će druge večeri pred publikom u Malmeu biti predstavnici Letonije, Azerbejdžana, Malte, Islanda, San Marina, Finske, Bugarske, Izraeal, Norveške, Albanije, Mađarske, Švajcarske, Gruzije, Grčke, Jermenije i Rumunije.

Danska i Norveška su već ranije dobile mjesta u različitim večerima kako bi se ostvarila fer raspodjela ulaznica za državljane zemalja komšija Švedske koja će nastupiti prvo veče, a uz domaćina manifestacije unaprijed su mjesta podjeljena i za zemlje "velike petorke" Veliku Britaniju, Italiju (prvo polufinalno veče), Francusku, Njemačku i Španiju (drugo polufinalno veče).

Kako je ranije objavljeno, redosljed nastupa odrediće producenat takmičenja. Od svog prvog nastupa 2007. sa Stevanom Fedijem kao predstavnikom, Crna Gora nije uspjela da uđe u finale Eurosonga.

Bonus video: