Yeah Yeah Yeahs najavili novi album

Popularni alternativni bend "Yeah Yeah Yeahs", koji su prije par godina harali indie rock scenom, najavili su da će njihov novi album "Mosquito" izaći 15. aprila ove godine
1 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2013. 21:26h

Popularni alternativni bend "Yeah Yeah Yeahs", koji su prije par godina harali indie rock scenom, najavili su da će njihov novi album "Mosquito" izaći 15. aprila ove godine.

Nasljednik albuma "It's Blitz" iz 2009. biće njihovo četvrto studijsko ostvarenje. Karen O i momci vratili su se starim saradnicima, producentima Dejvidu Sajteku i Niku Luniju, dok će jednu pjesmu producirati Džejms Marfi iz benda "LCD Soundsystem".

Specijalno za časopis NME, liderka benda Karen O izjavila je:

"Pa... definitivno je drugačiji od naših prethodnog albuma. Zato vjerujem da sad možete da kažete da se naš način rada nije promijenio. Vrlo je raznovrsan. Zvuk albuma je, pretpostavljam, više lo-fi nego ranije i primjetan je uticaj rege muzike. Postoji dosta sporih djelova pjesama, ali zvuk je nešto siroviji nego što je bio na prošlom izdanju. Bas je mnogo prisutniji na ovom albumu nego na svim ostalim zajedno. Ali zato ima i puno gitare. Čudniji je od naših prethodnih izdanja."

Galerija

Bonus video: