East Elysium: Poetično o životu i spoznajama

Bend je nastao krajem 2009. na relaciji Njemačka - Crna Gora - Indija
79 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2013. 15:12h

Nikšićki sastav East Elysium objavio je novu pjesmu "Nothing".

"Ovo je naš treći spot, sniman je na lokacijama u Crnoj Gori, Švajcarskoj i Francuskoj. Snimanje je trajalo više dana, autor spota sam ja. Atmosfera na snimanju je bila lijepa, kreativna, uzbudljiva jer smo tražili lokacije i spontano se odlučivali za njih.

Umjetnici koji su učestvovali u spotu su Stevan Lutovac, slikar, i Ana Lopušina, koja je član benda. Saradnja je bila sjajna, što se, nadam se, i vidi u spotu", kazala je predvodnica ovog sastava Vesna Božović.

Bend je nastao krajem 2009. na relaciji Njemačka - Crna Gora - Indija, a ubrzo je objavio prvi singl "Wings (Who You Are)". U međuvremenu su objavili još dvije, a uskoro će svjetlost dana ugledati tri nove numere, obećavaju iz benda.

"Reakcije na našu muziku su uglavnom dobre, sa puno podrške i pozitivne kritike. Izgleda da postoji naša publika kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu, čime smo jako zadovoljni", priča Vesna.

Svoj zvuk članovi East Elysiuma na svojoj Facebook stranici opisuju kao "meditativno orijentisani alternativni rok", mada kažu da su u njihovoj muzici zastupljeni brojni muzički pravci, a i svi članovi potiču iz drugačijeg muzičkog nasljeđa.

"Naš zvuk je u svakoj pjesmi potpuno različit tako da objedinjujemo više stilova, ali ako hoćemo da malo preciznije to odredimo recimo da pripadamo nekom progressive independent roku", kaže pjevačica i dodaje da su teme pjesama univerzalne, ljubavne, filozofske...

"Pokušavamo na poetičan način pričati o životu i našim spoznajama", objašnjava ona.

Ona je otkrila da bend radi uveliko na svom debiju. Publika je nedavno imala priliku da East Elysium čuje na Bedem festu, a pjevačica kaže da se do kraja ovog mjeseca mogu očekivati solo svirke u Nikšiću i još nekim gradovima u Crnoj Gori.

East Elysium uz nju čine Danilo Vuletić (bubnjevi, perkusije, klavijature, bekvokal), Milutin Radonjić (gitara), Anto Lutovac (gitara), Ana Lopušina (bekvokal) i Milijana Božović (fretles bas), koje je kako stoji na njihovoj Facebook strani “spojila zajednička želja da kroz muziku i liriku slave ljubav, prirodu i iskrenu emociju, što je u isto vrijeme i poruka koju žele da prenesu svojim slušaocima i gledaocima”.

Ime benda izvučeno je iz pjesme Fridriha Šilera "Elysium", koja je inspirisala Betovena da napiše "Odu radosti".

Bonus video: