Brit priznanja: Za Emeli Sande četiri nominacije

"Toliko se stvari dogodilo ove godine, ali udaja je bila moj privatni vrhunac" izjavila je Emeli
75 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2013. 15:07h

Britanska zvijezda Emeli Sande (25) nominovana je za Brit priznanja u četiri kategorije. Pjevačica, kojoj je prošle godine na dodjeli pripala nagrada kritičara, sada je u trci za najbolju pjevačicu i najbolji album dok su dva njena singla nominovana u kategoriji najboljih britanskih pjesama godine.

"Toliko se stvari dogodilo ove godine, ali udaja je bila moj privatni vrhunac" izjavila je Emeli, prenosi 24sata.hr.

Sande, crnogorska snaha, udala se ljetos za Nikšićanina Adama Guragina. Svadba je održana u turističkom kompleksu Forte rose na Luštici. Par često dolazi u Crnu Goru, gdje je proveo i novogodišnje praznike.

U kategoriji najboljeg albuma Emelin “Our Version of Evenst” takmiči se sa izdanjima “Fall From Grace” Palome Feit, “An Awesome Wave” grupe Alt-J i , “Babel” (Mumford&Sons) i “Ill Manors” (Plan B). Za najboljeg ženskog izvođača takmičiće se Sande, Džesi Ver, Paloma Fejt, Nataša Kan i pokojna Ejmi Vajnhaus.

Za Brit nagrade konkurišu bendovi Mumford & Sons i Alt-J i Rita Ora u po tri kategorije. Između ostalih Muse, Plan B i Coldplay imaju po dvije nominacije.

“Nevjerovatno je da imam tri Brit nominacije. Putovanje dovde je bilo dugo i bilo je potrebno mnogo teškog rada”, izjavila je Rita Ora (22), pjevačica kosovskog porijekla.

Galerija

Bonus video: