"Scorpionsi" povukli odluku da odu u penziju

"Kako je vrijeme odmicalo, shvatili smo da ne želimo da se povučemo. Jedna stvar je reći da je sa Scorpionsima završeno, a sasvim druga to i uraditi"
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2013. 19:44h

Najpoznatiji njemački hard & heavy bend “Scorpions”, bez obzira na to što je prije dvije godine najavio da “idu u penziju”, poput većine svojih generacijskih kolega, opozvali su tu odluku.

Tada su željeli da karijeru završe u “velikom stilu” pa su objavili album "Sting In The Tail" i krenuli na koncertu turneju čiji bi kraj ozvaničio i kraj rada benda. Međutim, sada već imaju drugačije poglede na “penziju”, pa najavljuju novi album, kao i film o radu benda koji postoji preko 40 godina.

Za “Classic Rock”, frontmen Klaus Majne je izjavio da su Scorpions "potpuno podmlađeni prijemom na koji je naišao posljednji album, kao i turnejom":

"Kako je vrijeme odmicalo, shvatili smo da ne želimo da se povučemo. Jedna stvar je reći da je sa Scorpionsima završeno, a sasvim druga to i uraditi. Naš posljednji album je bio toliko uspješan da smo na koncertima dobili i novu generaciju fanova, što je zaista nevjerovatno", objašnjava Majne koji je otkrio da već spremaju novi album.

Međutim, za 2013. najavljuje kompilaciju, akao i film o bendu čije je finale snimano prošle godine na velikom nastupu u Minhenu.

"Ima još mnogo života u starim, prokletim Scorpionsima", poručio je Mejne.

Bend, osnovan 1965, do sada je prodao preko 100 miliona albuma, a njegovi najveći hitovi su "Rock You Like A Hurricane", "Wind Of Change", “Still Loving You”, “You And I”.

Bonus video: