Buđenje ljeta: Svitanje uz muziku i dobru energiju

Nevena Filipović, vokal benda je kazala da joj je ovo prvi nastup u ovo doba dana, ali da je sve prošlo “fenomenalno I da je riječ o savršenom iskustvu"
72 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2018. 08:54h

“Buđenje ljeta” manifestacija koju u svitanje prvog dana ljeta, četvrtu godinu na tvrđavi Forte mare organizuje JUK Herceg fest, i ovog jutra donijela je dobru muziku i pozitivnu energiju. Iako zbog oblaka , publika nije, po tradiciji, vidjela izlazak sunca, za lijep doživljaj pobrinula se grupa Amy’s House – Tribute band to Amy Winehouse.

"Amy’s House”, tribute bend velikoj jazz/soul pjevačici, nastao je krajem 2015.godine okupio se oko ideje da prenese obožavateljima čaroliju jedne od najnajgrađivanijih i najpriznatijih pjevačica i autora novog doba.

„Okupljeni oko iste ideje, zvuka koji je u svom kratkom stvaralačkom životu Amy Winehouse urezala u svjetsku muzičku jazz/soul scenu, u želji da ga i dalje donose onima koji su ga prepoznali i usvojili, Amy’s House je kreirao totalni zvučno-vizualni spektakl, bez sumnje, jedinstven i neponovljiv”, ističu kritičari.

Nevena Filipović, vokal benda je kazala da joj je ovo prvi nastup u ovo doba dana, ali da je sve prošlo “fenomenalno I da je riječ o savršenom iskustvu”.

“Nije lako biti neko drugi, ko god da je to. Ejmi je bila velika pjevačica, radili smo dosta na tome, ali je kako vrijeme ide, sve lakše, Kad stavim periku to je Ejmi, kada je skinem, ja sam opet Nevena”

Da je riječ o sjajnom iskustvu saglasnio su i posjetioci. Amerikanka koja je sa prijateljima na odmoru u Herceg Novom , impresionirana je atmosferom i ambijentom, kao i publikom među kojima je bilo puno mladih.

“Svaka čast za podizanje energije na ovaj nivo. Potrebno nam je više sličnih dešavanja”.

Branka Knežević iz JUK Herceg fest podsjetila je da je program Buđenje ljeta postao tradicionalan I da iz godine u godinu okuplja sve više publike, što je raduje. Ističe da se ova jedinstvena manifestacija može još nadograđivati , ne gubeći pri tome svoj jedinstveni šarm.

Galerija

Bonus video: