2 Cellos: Čekamo Stinga da se javi

"Drago nam je što smo postali nešto više od senzacije na „Jutjubu“, jer su iza nas, ipak, velika odricanja i mnogo truda"
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2012. 12:18h

Violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser iz popularnog dua „2 Cellos“ bili su, prije prvog beogradskog koncerta koji su u petak uveče održali u „Kombank areni“, gosti Fakulteta muzičke umjetnosti u Beogradu. Popularni muzičari iz Hrvatske, koji su od atrakcije na „Jutjubu“ postali svjetske zvijezde, prihvatili su sa zadovoljstvom predlog da organizuju radionicu za studente, kojima su prenijeli bogato iskustvo sa svjetskih pozornica i u radu sa zvijezdama kao što su Elton Džon, pijanista Lang Lang, gitarista Stiv Vaj i Cukero.

"Prilika da upoznaš muzičku veličinu poput Eltona Džona je nevjerovatno iskustvo, a stati na scenu s njim osjećaj je koji se ne može opisati riječima", rekao je Luka Šulić za Večernje novosti.

"Drago nam je što smo postali nešto više od senzacije na „Jutjubu“, jer su iza nas, ipak, velika odricanja i mnogo truda. Violončelo pruža širok spektar mogućnosti, tako da možemo svirati filmsku, prazničnu muziku... Ma, možemo i narodnjake (smijeh). Priželjkujemo nastup sa Stingom. Mislimo da bi se njegov glas savršeno uklopio uz violončelo. Dakle, čekamo Stinga da nam se javi"

Posjetioci koncerta u petak uveče uživali su u interesantnim obradama popularnih hitova za dva violončela kao što su „Smells Like Teen Spirit“, „With Or Without You“, „Welcome To The Jungle“, „Viva La Vida“ i „Smooth Criminal“, ali i klasičnoj muzici.

"Koncert ćemo otvoriti sa repertoarom iz klasične muzike, tako da molimo mlađu publiku da ne ode odmah kući, a stariju da ostane na drugom delu koncerta kada počnemo da prašimo", poručio je Šulić prije nego se popeo na scenu.

Galerija

Bonus video: