Dejan Božović: Publika mora da zavoli muziku

"Sigurno da neće samo jedno ili dva izdanja to postići, ali mogu da pokrenu lavinu", smatra Božović
234 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2012. 14:08h

Album “Montenegrin InstruMental Forces 2“ donijeće 17 instrumentala, od kojih jedan potpisuje Dejan Božović. Crnogorski autor za tu kompilaciju, koja će biti uskoro objavljena, izabrao je svoje djelo “If I Could” koje se našlo na njegovom prvijencu instrumentala “Homeland” iz 2001.

"Nijesam imao vremena da radim novi instrumental, s obzirom na termin kada sam obaviješten, pa sam zato za kompilaciju dao jedan od onih sa albuma. Mada, to mi se učinilo interesantnim", priča Božović.

On je začetnik instrumentalne muzike na prostorima Crne Gore koja do prošle godine i nije bila jedan od omiljenih muzički žanrova ni među publikom, ali ni među autorima.

"Jedna lasta ne čini proljeće, pa bih volio da ovakve kompilacije i albumi postanu praksa"

Prošle godine objavljivanjem ove prve kompilacije, više autora je odlučilo da se iskaže i kroz ovaj muzički pravac.

"Svaka kompilacija i svaka nova dobra kompozicija uticaće na to da publika zavoli instrumentalnu muziku. Sigurno da neće samo jedno ili dva izdanja to postići, ali mogu da pokrenu lavinu.

Jedna lasta ne čini proljeće, pa bih volio da ovakve kompilacije i albumi postanu praksa, kako bi instrumentala muzika imala mjesto među crnogorskom publikom i da to postane stil po kojem će i muzička scena Crne Gore biti prepoznatljiva, ne samo u okruženju nego i dalje", objašnjava Božović.

Uspjeh bez medijskog prostora

On je za je album “Homeland” dobio brojne nagrade, ali malo medijskog prostora.

"Svi instrumentali koje sam uradio od albuma su u završnoj fazi"

"Svakako da postoji doza razočaranja kad se za ono što je dobro ne da prostora u medijima. Smatram da sve što je dobro treba da mediji proprate, i kao autoru smeta mi kad se to zanemari. Međutim, o tome ja ne mogu da odlučujem", kaže Božović.

Ovaj autor nastavio je da komponuje instrumentale, ali tvrdi da još nije vrijeme da ih publika čuje.

"Svi instrumentali koje sam uradio od albuma su u završnoj fazi. Nijesam još siguran da treba da se objavljuju, pa ih ljubomorno čuvam za sebe, a do kad ne znam", zaključuje Božović.

Galerija

Bonus video: