Svirka Naguala i Gomile nesklada: U žestokom ritmu

Publika je u početku nešto mirnije reagovala, ali sredinom nastupa Nikšićana više se nije mogla oduprijeti pa su počele i prve šutke
0 komentar(a)
Nagual, Foto: Vijesti
Nagual, Foto: Vijesti
Ažurirano: 27.12.2012. 10:46h

Nikšićki sastavi Nagual i Gomila nesklada zatvorili su ovogodišnju ponudu svirki u Montenegro pabu na najbolji mogući način - žestokom svirkom pred raspoloženom publikom koja je gotovo do kraja popunila prostor ispred bine.

Težak zadatak Nagual je postavio Gomili nesklada, međutim drugi nikšićki bend te večeri snašao se lako

Veče je otvorio Nagual, koji je prvi put u Podgorici predstavio svoje stvaralaštvo blisko zvuku koji gaje bendovi poput Toola. Već od samog starta pokazalo se da se ovi momci ne šale - meljuća ritam sekcija, preplitanje gitara i vrhunska vokalna izvedba frontmena Vlada Perišića oduševili su sve oni koji su imali prvi put priliku da ih čuju.

Publika je u početku nešto mirnije reagovala, ali sredinom nastupa Nikšićana više se nije mogla oduprijeti pa su počele i prve šutke.

Gomila "zapržila" od početka

Težak zadatak Nagual je postavio Gomili nesklada, međutim drugi nikšićki bend te večeri snašao se lako. Od početka su "zapržili", nastavivši u istom ritmu gdje su njihovi prethodnici stali i zapalili publiku. U narednih oko sat i po vremena nije bilo iznenađenja - momci iz Gomile nesklada već neko vrijeme zvuče prilično ozbiljno i uigrano.

Kao minus mogao bi se navesti veliki broj obrada u repertoaru Gomile nesklada

Frontmen Marko Vukajlović pozdravio je kolege iz Naguala, kao i iz bendova Pankreas, Off Duty, Zoon politikon i Abzofran, za posljednje kazavši da su jedino dobro što je pošlo na banjalučki Demofest ove godine.

Frontmen Naguala Perišić pridružio im se pri izvođenju numere "I'm Broken" od Pantere, dok je njihov bivši član, gitarista Pankreasa Mihailo Bulajić otpjevao najveći hit nikšićkog hardcore sastava, pjesmu "Različiti" koja je pokupila najveće ovacije prisutnih.

Kao minus mogao bi se navesti veliki broj obrada u repertoaru Gomile nesklada, s obzirom da je u pitanju bend koji već ima neki staž iza sebe, kao i album, a utisak je i da Nikšićani mnogo bolje i uvjerljivije zvuče kada izvode svoje pjesme.

Bonus video: