Novo izdanje: Montenegrin InstruMental Forces 2

Pored poznatih imena koja su učestvovala i na prethodnoj kompilaciji, ova će donijeti još nekoliko novih
117 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2012. 10:26h

Na kompilaciji “Montenegrin InstruMental Forces 2”, koju će uskoro objaviti Rabbit Records, naćiće se 17 instrumentala.

"Trenutno se radi omot, a za nekoliko dana znaćemo da li će kompilacija biti objavljena prije ili tek nakon Nove godine. Sad, kad smo priveli posao kraju, nemamo ambicija da žurimo", potvrdio je “Vijestima” Vladimir Maraš, direktor pomenute izdavačke kuće, producent kompilacije, i jedan od kompozitora čije će se djelo naći na ovom izdanju.

Kako je istakao, pored poznatih imena koja su učestvovala i na prethodnoj kompilaciji, ova će donijeti još nekoliko novih.

Među 17 kompozicija najviše je onih koji su specijalno rađene za “Montenegrin InstruMental Forces 2

"Interesantno je da su svi novi autori, sem jednog čiju smo kompoziciju ostavili za neko naredno izdanje jer nije bilo vremena da ispravi tehničke greške, našli mjesto na izdanju “Montenegrin InstruMental Forces 2”.

Nekoliko autora čije smo radove objavili na prethodnoj kompilaciji nijesu stigli da završe instrumentale, ali će to svakako biti lijep CD za ljubitelje ovog muzičkog žanra", obećava Maraš i dodaje da se posebno raduje što pripadnici mlađe generacije takođe snimaju instrumentale modernijih pravaca koji su se “lijepo uklopili u priču”.

"Stari rad" Dejana Božovića

Među 17 kompozicija, prema njegovim riječima, najviše je onih koji su specijalno rađene za “Montenegrin InstruMental Forces 2”.

"Pored svih ostalih poslova kojima sam se bavio kako bi ova kompilacija bila objavljena, prosto nijesam imao vremena da napišem novu kompoziciju, pa sam uvrstio jednu sa mog posljednjeg albuma instrumentalne muzike", otkriva Maraš.

"Takođe, jedan od instrumentala koji nije namjenski rađen za ovo izdanje je djelo Vjere Nikolić"

Pored njega, “stari rad” na kompilaciji “Montenegrin InstruMental Forces 2” imaće i Dejan Božović.

"On je jedan od prvih koji je na ovim prostorima počeo da se bavi instrumentalnom muzikom i zaista nam je čast što će se i njegova kompozicija naći na ovom kolektivnom izdanju. Upravo je on, kad je ovaj muzički žanr u pitanju, napravio prekretnicu.

Takođe, jedan od instrumentala koji nije namjenski rađen za ovo izdanje je djelo Vjere Nikolić, rađeno za predstavu “Post scriptum”. Ona je jedina žena kompozitor na ovom CD-u, tako da smo joj dali posebno mjesto i njena kompozicija zatvara priču", otkriva Maraš.

Bonus video: