"Yustalgija": Šta bi se desilo da nije bilo rata u Jugoslaviji

U spotu za Prikijevu "Yustalgiju" ratovi 90-ih se nikada nisu desili, Jugoslavija je jako napredna zemlja sa narodnom vlašću
99 pregleda 30 komentar(a)
Ažurirano: 24.12.2012. 14:58h

Reper iz Bihaća Haris Rahmanović, poznatiji kao Priki, u spotu za novu pjesmu "Yustalgija" ponudio je zanimljiv pogled na to kako bi izgledala Jugoslavija da nije došlo do ratova devedesetih godina. Fiktivna priča govori o snažnoj Republici Jugoslaviji koja se ekonomski osamostalila i postala jedna od najuspešnijih zemalja svijeta, piše "Blic".

U spotu za Prikijevu "Yustalgiju" ratovi 90-ih se nikada nisu desili, Jugoslavija je jako napredna zemlja sa narodnom vlašću, nije joj potreban ulazak u Evropsku Uniju, svi žive u miru i slozi.

Haris Rahmanović Priki kaže da ga politika ne zanima, te da je previše kompleksan za njegov mozak.

"Ja sam glas mlade generacije koja razmišlja o ljubavi i spajanju. "Yustalgija" bi mogla poslužiti kao podsjetnik na zlatno doba kad su svi imali isto, svi su išli na more, imali posao i, najbitnije, svi smo se grlili i ljubili" kazao je Priki za "Blic".

"Danas je sve suprotno, na žalost. Nisam disao tu Jugoslaviju na način kako su je disali moji roditelji, ali definitivno osećam tu državu, osećam tu ljubav, te genijalce, taj sport, tu kulturu..."

Priki smatra da za mlade ljude nije rješenje da pođu sa svog rodnog Balkana, i da on neće nikad otići uprkos svemu.

"Mladi ljudi bi trebali ostati tu gdje jesu i boriti se za neko bolje sjutra, jer samo tako nam može biti bolje" smatra Priki.

"Odlazak u nečiju tuđu državu nije način da nam bude bolje, samo slabimo u svakom pogledu. Mislim da nam je Amerika nametnula izvrnute vrijednosti i da smo svi hipnotizirani tim američkim snom. Znam da nam mogu uzeti sve osim duše, Balkan ima dušu".

Bonus video: