Ulcinjanin Adrian Ljuljđuraj pjeva na Eurosongu

Za ovogodišnjeg predstavnika Albanije takmičilo se 26 kompozicija, a tokom trodnevnog festivala sve pjesme su izvedene uživo, uz pratnju orkestra
107 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2012. 00:02h

Ulcinjski pjevač Adrian Ljuljđuraj, sa albanskim gitaristom Bledarom sejkom iz Tirane biće predstavnik Albanije na Eurosongu koji će od 14. do 18. maja biti održan u švedskom Malmeu.

Njih dvojica su večeras pobijedili na Festivali i Këngës sa pjesmom "Identitet" i tako ovjerili vizu za Švedsku.

Za ovogodišnjeg predstavnika Albanije takmičilo se 26 kompozicija, a tokom trodnevnog festivala sve pjesme su izvedene uživo, uz pratnju orkestra.

"To je jedan od najznačajnijih festivala u Albaniji sa dugom tradicijom. Poziv sam dobio od Bledara, koji je imao priliku da prati moje učešće na albanskom Top festu. Svidjelo mu se moje pjevanje, tako da je izrazio želju da zajedno otpjevamo numeru “Identitet”. Iako sam pozive za saradnju nakon Top festa dobijao često, nijesam prihvatio nijednu, međutim, njegovu sam prihvatio i prije nego što sam čuo pjesmu", ispričao je ranije Ljuljđuraj za Vijesti.

"I Bledar je iz rok priče, tako da je u pjesmu uspio da uklopi sve muzičke elemente, bukvalno od sjevera do juga Albanije da pjesma ima te neke tradicionalne, etno elemente, ali sa rok prizvukom. Zato se i zove “Identitet”, prilično retro zvuči, ali smatram da je savršena za festival kakav je Eurosong", objasnio je on Ljuljđuraj.

On i Sejko će, prije nastupa na Eurosongu, kompoziciju "Identitet" ponovo snimiti u Kaliforniji, na albanskom i engleskom jeziku.

"Svake godine predstavnik Albanije nakon izbora ide u Ameriku gdje mjesec dana ponovo radi na pjesmi", kazao je Ljuljđuraj.

Galerija

Bonus video: