Akademia snimila novi singl: Zvuči kao Parni valjak

"Što se tiče nove kompozicije, nju ćemo izvoditi na svirkama. Mada, ne prije Nove godine..."
2 komentar(a)
Ažurirano: 22.12.2012. 15:04h

Grupa Akademia snimila je novi singl, koji će danas biti postavljen na njenom Youtube kanalu.

Nakon prvog singla “Kad ode ljubav”, za koji su članovi benda prije godinu dana promovisali i spot, ova numera nazvana je “Ovo nije ljubav”. Muziku potpisuje gitarista i osnivač Akademie Božidar Gagović, koji je koautor teksta sa Ivanom Vlajnićem, i aranžmana sa Novakom Brajovićem.

O tome zašto je publika čekala godinu i po na novi singl, Gagović kaže:

"Svi smo familijarni ljudi, a i svirke nas usporavaju kad je autorski rad u pitanju. Ljeti imamo malo više vremena, ali tada me niko ni puškom ne može utjerati u studio. Za razliku od prethodne dvije numere u kojima je ulogu pjevača morao da preuzme on, novi singl “Ovo nije ljubav” izveo je Gavrilo Ugrenović, pjevač nekadašnjeg barskog benda “Belmondo”.

"Pa i bilo nam je u planu da svaki singl izvede drugi pjevač. Ova numera bila je ponuđena mnogima, ali muzičari iz Crne Gore imaju animozitet, svi reaguju ono 'vidjećemo', ali Gavru je odmah legla. Nekako smo i htjeli da ta pjesma zvuči kao 'Parni valjak'", priča Gagović.

"Svi smo familijarni ljudi, a i svirke nas usporavaju kad je autorski rad u pitanju"

Na pitanje da li pjesme prilagođava izvođačima, odgovara:

“Samo intonativno. Trudim se da napravim što jednostavnije melodije, a lijepe. To je muzika za ljude od sedam do 77 godina”.

Već od sjutra, ovaj singl će se puštati na radio-stanicama, a on tvrdi da će ga izvoditi i na nastupima.

"Numeru 'Kad ode ljubav' nijesmo izvodili na svirkama jer je zahtjevna, ima i te upečatljive ženske prateće vokale. Obično bi je svirali u nekon unplugged varijanti. Tu numeru uživo treba da izvode bolji svirači", našalio se on.

"Što se tiče nove kompozicije, nju ćemo izvoditi na svirkama. Mada, ne prije Nove godine, jer imamo dosta već zakazanih svirki i nemamo vremena da je skinemo, a od 3. do 10. januara daću članovima Akademie raspust. Ali, obećavam da ćemo je nakon Nove uvrstiti u repertoar", zaključuje Gagović.

Galerija

Bonus video: