Anđeoskim glasom Branka Šćepanović izmamila suze publike

Nastup, prvi u glavnom gradu Crne Gore nakon 20 godina, Sćepanović je počela svojom najpoznatijom pjesmom “Gledala sam”
95 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2012. 09:16h

Legenda crnogorske narodne pjesme, Branka Šćepanović održala je sinoć spektakularan koncert u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović.

Publika je došla na vrijeme što u Podgorici nije zapamćeno, pa je već u 20 časova sala bila potpuno ispunjena, a ni zvijezda večeri nije kasnila.

Solistički nastup, prvi u glavnom gradu Crne Gore nakon 20 godina, počela je svojom najpoznatijom pjesmom “Gledala sam”, nakon čega su najvjerniji obožavatelji počeli da joj prilaze sa cvijećem.

Branka Šćepanović: Htjela sam da dignem ruke od muzike>>>

“Hvala svima koji ste došli na moj koncert. Večeras ćemo svi pjevati crnogorske pjesme”, obećala je, a zatim je uslijedio aplauz.

Foto: Vesko Belojević

Uz pratnju orkestra Žutog Serhatlića, Šćepanović je izvela svoje, ali i poznate crnogorske pjesme.

“To Branka, to mi radi”, bio je komentar podgoričke urbane legende Dragana Šomija Roganovića, prije nego što je pjevačica izvela numeru “Milica jedna u majke”, koju je posvetila svojoj ćerki Milici.

Jedan dio koncerta posvetila je svojim počecima, pa je izvela pjesme iz tog perioda, među kojima je bilo i makedonskih.

Foto: Vesko Belojević

Tako je publika sastavljena od ljubitelja narodne muzike svih generacija u jedan glas pjevala “Sejdefu majka buđaše”, “Kraj Cetinja selo malo”, “Kad prošetah Crnom Gorom”, “Ivanova korita”, “Oj vesela veselice” i mnoge druge.

Anđeoski glas Branke Šćepanović pripadnicama nježnijeg pola izmamio je i suze.

Foto: Vesko Belojević

Gosti na koncertu su bili gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević. Žuti Serhatlić je opjevao numeru “Ašik mahala”, a prije toga je priznao da je učio od najboljih, među kojima je i Branka.

U publici su između ostalih bili pjevači Igor Đurović i Milan Otašević, te Predrag Bošković, ministar rada i socijalnog staranja.

Galerija

Bonus video: