Amira Medunjanin: Ove pjesme najbolje pokazuju kakvi smo ljudi

Intimnoj atmosferi je doprinijela i mala sala Dodesta koja je bila ispunjena do kraja, a utisak je da drugačije ne bi bilo ni u većem prostoru
151 pregleda 3 komentar(a)
Amira Medunjanin, Foto: Boris Pejović
Amira Medunjanin, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.12.2012. 22:58h

Bosansko- hercegovačka vokalistkinja Amira Medunjanin sinoćnim nastupom u KIC-u Budo Tomović po drugi put se u kratkom periodu predstavila podgoričkoj publici, nakon koncerta koji je ljetos održala na Skalinama. Bosanska Bili Holidej, kako je zovu, izvela je numere sa svoja tri albuma, od kojih je aktuelan "Amulette", objavljen prošle godine, a na njenom repertoaru našlo se mjesta i za sevdalinke iz Crne Gore.

Amira je na scenu izašla nasmijana, u plavoj haljini, praćena bučnim aplauzom. Već u startu su njen glas koji ledi krv u žilama i virtuoznost gitariste Boška Jovovića začarali prisutne, koji su sa pomnom pažnjom pratili cijeli koncert. Svaku pjesmu nagradili su dugim aplauzom, publika se nije stidjela ni da se Amiri pridruži u pjevanju. Vokalistkinja se prema prisutnima odnosila domaćinski, rekavši da je srećna što je dio decembarske muzičke scene u KIC-u.

"Večeras ćemo vam pokloniti dio duše, priče o našem narodu. To su pjesme koje najbolje pokazuju kakvi smo ljudi", kazala je ona.

Intimnoj atmosferi je doprinijela i mala sala Dodesta koja je bila ispunjena do kraja, a utisak je da drugačije ne bi bilo ni u većem prostoru

"Voljela bih da mogu da vas vidim ", kazala je komentarišući zamračeni salu,nakon čega je neko dobacio da je bolje što ne vidi, što je izazvalo salve smijeha. Zatim su se svijetla upalila, Amira je kazala: "Sad je bolje, da znam kome pjevam".

Za svog gitaristu je kazala da je kao cijeli orkestar. "On nije vozio, spavao je na zadnjem sjedištu, pa je odmoran", a zatim zapjevala "Ajde Jano".

Na ovaj način je protekao koncert - opijajuće melodije i pošalice Amire Medunjanin nakon njih.

Bonus video: