Amira Medunjanin u Podgorici: Vrijeme za radost tugu, sjetu, ljubav

„Pjesme iz Crne Gore su takođe na repertoaru”, najavila je ona
128 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 14.12.2012. 12:47h

Bosansko-hercegovačka vokalna umjetnica Amira Medunjanin održaće večeras koncert u sali DODEST, KIC “Budo Tomović”. Medunjanin će nastupiti u okviru manifestacije DEUS.

Ova umjetnica sevdalinke koje pjeva čula je od svoje majke, a izgradila je sopstveni stil izvođenja dovodeći izvedbe do savršenstva. Bosanska Bili Holidej, kako je nazivaju muzički novinari, do sada je objavila tri studijska albuma, a promocija aktuelnog “Amulette”, objavljenog u oktobru 2011. još traje. Amiru je francuska fondacija “Fondation Orange” proglasila za najuspješniji ženski vokal na prestižnom takmičenju “La voix de Babel Med Music 2012.”

Amira je podgoričku publiku oduševila svojim nastupom prošlog ljeta, a o tome kakve utiske ona nosi sa tog koncerta, za Vijesti kaže:

"Ljetošnji koncert zaista je bilo lijepo druženje. Neizmjerno mi je drago da sam naišla na tako toplo gostoprimstvo. Još jednom veliko hvala svim ljudima koji su odvojili svoje vrijeme i došli da s nama podijele svoju radost, tugu, sjetu, ljubav. Svih tih osjećaja nije nedostajalo tu noć koja će mi zaista zauvijek ostati u lijepom sjećanju", prisjetila se ona.

Pomenuti koncert bio je organizovan zajedno sa ambasadom Grčke, pa su tada na Skalinama nastupili i neki izvođači iz te zemlje, dok je Amira iste večeri nastupila sa gitaristom Boškom Jovićem koji će je pratiti i večeras u KIC-u.

"Ovoga puta ćemo imati priliku da se predstavimo u nešto intimnijem prostoru. Teško mi je u ovom trenutku da kažem kako i gdje će nas pjesma odvesti. To sve zavisi od trenutka, osjećaja, otvorenosti publike, te neobjašnjive čaroliji koja se dogodi pri pripovijedanju priča koje su stoljećima nastajale", objašnjava ona.

Pored bosanskih sevdalinki zahvaljujući čijoj je interpretaciji poznata, večeras je Amira spremila i iznenađenje publici. Naime, pjevaće i sevdalinke s ovih prostora.

"Pjesme iz Crne Gore takođe su sastavni dio repertoara. Iskreno i od srca se radujem ponovnom dolasku u Podgoricu", tvrdi ona.

Koncert Amire Medunjanin će početi u 20 časova.

Bonus video: