"ništa"

"Jarboli" objavili novi spot, u kojem jedan član benda trči go kroz prirodu

Borisu Mladenoviću tokom snimanja spota veći problem bio nedostatak kondicije nego hladnoća
1 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2019. 18:45h

Beogradski rok sastav “Jarboli” objavio je osmominutni spot/film za numeru "Ništa" sa njihovog aktuelnog albuma "Zabava".

U veoma interesantnom i za naše prilike neobičnom spotu, iza kojeg stoje reditelj Ratko Petrović i direktor fotografije Aleksandar Pavlović, jedan od članova benda Boris Mladenović igra glavnu ulogu, trči kroz prirodu i svlači se.

"Ideja dolazi iz nekog filmskog okruženja. Prvi je predložio koncepciju sa trčanjem Ratko Petrović. Onda smo to on i ja doradili, a na kraju se pridružio i Aca Pavlović. Tako da možemo reći da smo sva trojica učestvovali, ali ideja je Ratkova, dakle školovanog reditelja", kazao je Mladenović za "Vijesti".

Video je sniman u blizini Gružanskog jezera, koje se nalazi na nekih dvadesetak kilometara od Kragujevca. Snimanje je po riječima Mladenovića trajalo jednu noć, ali su pripreme tekle dva mjeseca.

"Jako zanimljiv, čudan šumadijski predio, čak i mitskog karaktera, mogao bi tamo da se snima 'Hobit' i takve stvari. To je ideja Aleksandra Pavlovića, jer je on iz tog kraja", kaže pjevač i gitarista.

Mladenović kaže da mu je uloga u spotu bila naporna, ali više zbog nedostatka kondicije, nego hladnoće.

Video je sniman u blizini Gružanskog jezera, koje se nalazi na nekih dvadesetak kilometara od Kragujevca. „Veoma zanimljiv, čudan šumadijski predio, čak i mitskog karaktera, mogao bi tamo da se snima 'Hobit' i takve stvari”, objašnjava muzičar

Jarboli su do aktuelnog albuma bili pozati po lo-fi spotovima, a Mladenović je objasnio šta ih je navelo da se okrenu nešto skupljoj produkciji u ekranizaciji numera sa "Zabave".

"Shvatili smo da smo završili jedan estetski krug. Taj lo-fi je bio neka vrsta identiteta za 'Jarbole' i kao takav je što se nas tiče iscijeđen do kraja, nemamo tu više šta da kažemo. Mora da se napravi korak, neka promjena, inače stvari postanu dosadne. Istovremeno smo uz tu promjenu poželjeli da komuniciramo sa širim krugom ljudi. Danas nije teško dobaciti do dobro izgledajuće slike i nazovi visoke produkcije, pa smo se više potrudili u tom smjeru. Ali sve je ovo i dalje takoreći privatna i veoma niskobudžetna produkcija", objasnio je on.

U Crnoj Gori dobro ide

Juče je u Beogradu u SKC-u održana i izložba retrospektivnih fotografija Srđana Veljovića "Jarboli 1996 - radovi u toku", kao i projekcija spotova grupe, a Mladenović kaže da bi volio da njegov bend sa ovim programom posjeti i druge gradove. "Sad ćemo da sačekamo da prođe Nova godina, pa počinjemo sa koncertima. Prvo bi trebalo da bude beogradski koncert krajem februara, a onda ćemo vidjeti. Nadamo se da ćemo posjetiti i Crnu Goru, u posljednje vrijeme nam dobro ide tamo. Bili smo na Lake festu i prošle jeseni/zime smo imali dobre koncerte po Crnoj Gori i mislim da je to postala već razrađena komunikacija", iznio je Mladenović dalje planove grupe.