Crnogorski pjevač na izboru za predstavnika Albanije na Eurosongu

"Pratiće nas i simfonijski orkestar, tako da će sve biti uživo", prenosi utiske Ljuljđuraj
146 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2012. 19:59h

Crnogorski pjevač Adrian Ljuljđuraj učestvovaće na takmičenju “Festivali i Këngës” na kojem će biti izabran albanski predstavnik na Eurosongu 2013. godine. On će numeru “Identitet” otpjevati sa albanskim pjevačem i gitaristom Bledarom Sejkom.

"To je jedan od najznačajnijih festivala u Albaniji sa dugom tradicijom. Poziv sam dobio od Bledara, koji je imao priliku da prati moje učešće na albanskom Top festu. Svidjelo mu se moje pjevanje, tako da je izrazio želju da zajedno otpjevamo numeru “Identitet”.

Iako sam pozive za saradnju nakon Top festa dobijao često, nijesam prihvatio nijednu, međutim, njegovu sam prihvatio i prije nego što sam čuo pjesmu", priča za Vijesti Ljuljđuraj.

"Sve je na vrhunskom nivou, veoma ozbiljno i profesionalno"

Numera sa kojom će se predstaviti druge večeri festivala koji će biti održan od 20. do 22. decembra, je u retro stilu.

"I Bledar je iz rok priče, tako da je u pjesmu uspio da uklopi sve muzičke elemente, bukvalno od sjevera do juga Albanije da pjesma ima te neke tradicionalne, etno elemente, ali sa rok prizvukom. Zato se i zove “Identitet”, prilično retro zvuči, ali smatram da je savršena za festival kakav je Eurosong", objašnjava Ljuljđuraj.

Sve na vrhunskom nivou

On je juče prisustvovao i prvoj probi i tvrdi da je konkurencija jaka.

"Pjesma zaista zalužuje da bude u finalu"

"Oduševljen sam festivalom i organizacijom. Sve je na vrhunskom nivou, veoma ozbiljno i profesionalno. Tačno se u minut zna kad kome počinje i kad se završava proba, niko ne kasni. Pratiće nas i simfonijski orkestar, tako da će sve biti uživo", prenosi utiske Ljuljđuraj i dodaje da je zadovoljan kako njihova numera zvuči uživo.

"Sve mi je to novo i interesantno s tim što je moja pjevačka dionica i veoma zahtjevna. Mada, ni konkurencija nije naivna, naprotiv, biće tu dobrih pjesama, tako da ne bih volio da sam u koži sedmočlanog žirija koji će odlučivati o pobjedniku.

Inače, o sudbini pjesme s kojom će se Albanija učestvovati na predstojećem Eurosongu odlučivaće žiri koji će biti sačinjen od četriri člana iz Albanije i tri iz Švedske", dodaje Ljuljđuraj.

Pjesma bar za finale

Iako njegov kolega ima veće ambicije, Adrijan se nada jedino finalu.

"Numeru “Identiten” snimaćemo u Kaliforniji, tako da ćemo ispuniti propoziciju festivala i snimiti je na dva jezika"

"Pjesma zaista zalužuje da bude u finalu. Na festivalu će biti 26 pjesama, od čega će 16 biti u finalu. Oduševljeni smo i Bledar i ja kako su juče, nakon probe kolege reagovale na našu pjesmu. Mada, mislim da se on potajno nada da bi mogao i pobijediti na festivalu, što ja smatram velikim zalogajem", iskren je Ljuljđuraj.

Ukoliko pobijede, pjesmu će ponovo snimiti i to na dva jezika. - Svake godine predstavnik Albanije nakon izbora ide u Ameriku gdje mjesec dana opet radi na pjesmi.

Ukoliko tu sudbinu mi doživimo krajem ove godine, numeru “Identiten” snimaćemo u Kaliforniji, tako da ćemo ispuniti propoziciju festivala i snimiti je na dva jezika - albanskom i engleskom", zaključuje Ljuljđuraj.

Galerija

Bonus video: