Novi najavni singl kompilacije "Mikstejp drugi dio"

"Pjesma prikazuje dušu grada nam dragog viđenu očima čovjeka koji malo gleda, ali puno vidi i sve što vidi i osjeća oslikava riječima"
53 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2012. 13:17h

Nova kompilacija "Mikstejp drugi dio" hip hop organizacije iz Budve Radio Katakomba je u pripremi, a nedavno je objavljen drugi najavni singl "Skriveni gradski fank", iza kojeg stoje Necke i Faze O.

"Postoji mogućnost da se relizuje spot za još neku numeru u prvih nekoliko mjeseci sljedeće godine"

"Pjesma prikazuje dušu grada nam dragog viđenu očima čovjeka koji malo gleda, ali puno vidi i sve što vidi i osjeća oslikava riječima", objasnio je Jollanda, jedan od članova Radija Katakomba.

Prvi singl bila je numera "Zakon" koju su izveli Prvi na crti, Suba i Rope MW. U pitanju je, kako je "Vijestima" objašnjeno, kritika domaće političke scene kao i samog društva sa dozom ironije u strofama "i predivnim ljubavnim refrenom".

Ova pjesma je i ekranizovana, a u spotu je iskorišćen dokumentarni materijal događaja koji su obilježili prethodnih nekoliko godina - od protesta protiv priznanja Kosova do ubistva Aleksandra Pejanovića. Budvani kažu da im je u planu za sada još jedan spot koji bi se mogao očekivati do kraja godine.

"Radi se o pjesmi koja se zove “Nikad”, izvođači su Prvi na crti i Rope MW. Postoji mogućnost da se relizuje spot za još neku numeru u prvih nekoliko mjeseci sljedeće godine" otkrio je Jollanda.

Besplatno na Internetu

Pored grupa Prvi na crti i Most Wanted koje sačinjavaju ekipu Radio Katakomba na kompilaciji će se biti i mladi reper iz Risna Suba, Dobbla iz Crvene zgrade, Dvorska luda iz Barske 100ke, Džoni i Nevena.

"Ovo su imena za koja smo sigurni da će se naći na mikstejpu, ali vjerovatno će biti tu još ljudi, mogu se očekivati i gostovanja repera van Crne Gore", objasnio je Jollanda.

Njegov kolega Rope MW kazao je da se objavljivanje kompilacije može očekivati do početka ljeta, a tačan datum još ne znaju jer nisu svi na okupu.

U martu ove godine je izašao i spot za pjesmu koja se zove “Kutak za Vrijeme”

"Biće okačen na Internet za besplatno preuzimanje, a biće i u fizičkom izdanju neki manji tiraž, do 500 diskova. Promotivnih nastupa će takođe sigurno biti, naša zamisao je da diskove besplatno dijelimo u klubovima u kojima će se održavati", otkrio je Rope. "

Mikstejp prvi" objavljen je u oktobru prošle godine, a reperi kažu da su veoma zadovoljni kako je prošao i obećavaju da će nastavak biti još kvalitetniji.

"S obzirom da je to naše prvo izdanje i da je sve rađeno u našem studiju koji je tada bio oskudan sa opremom, zadovoljni smo reakcijama ljudi koji su čuli materijal. U martu ove godine je izašao i spot za pjesmu koja se zove “Kutak za Vrijeme”.

Možemo samo reći da će ovaj nadolazeći projekat biti kvalitetniji produkcijski i zreliji što se tiče samih pjesama, biće za svakog ponešto", kazao je Rope.

Galerija

Bonus video: