Tereza Kesovija: Pjevam u Srbiji jer moram od nečeg da živim

"Ja imam pravo i da kažem i da učinim šta god hoću... dugo ću pamtiti ono što mi je učinjeno, ali sam u stanju da oprostim..."
154 pregleda 31 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2012. 21:27h

Hrvatska pjevačica Tereza Kesovija izjavila je gostujući na Televiziju Z1 da je razlog nastupa u Srbiji finansijske prirode, jer bi je, kada bi živjela samo od nastupa u Hrvatskoj, ljudi "vrlo brzo vidjeli na ulici", prenosi današnji "Večernji list".

"Dozvolite mi, gospodo, da živim", poručila je pjevačica, prenosi zagrebački dnevnik.

List navodi kako je Kesovija dugo odbijala da nastupa u Srbiji zbog rata u kojem je i sama izgubila dom, ali je na kraju ipak popustila te je početkom 2011. godine pjevala u Beogradu.

Voditeljka je pjevačici kazala da je dio javnosti u Hrvatskoj doživljava nedosljednom s obzirom na to da je svojevremeno tvrdila da nikad neće nastupati u Srbiji i pokušala da je uporedi sa Oliverom Dragojevićem, koji još odbija da nastupi u Srbiji, na šta je Kesovija odgovorila da joj je poređenje "bezveze".

Tereza Kesovija: Hiljadu je razloga zašto volim Cetinje >>>

Nakon koncerta za Vladu, Tereza Kesovija će na Cetinju pjevati za narod >>>

Tereza Kesovija: Jedan koncert Vladi, drugi put će za narod >>>

"Oprostite, poređenje vam je bezveze. Koji Oliver Dragojević? Šta je Oliver doživio u ratu? Šta je bilo ko od mojih kolega doživio u ratu? Ja sam izgubila svoj dom i ja imam pravo i reći i uraditi šat god hoću", kazala je Kesovija, nakoj čega je uslijedilo obraćanje javnosti u kojem je, pored ostalog, rekla da je ona bez grijeha i da će dugo pamtiti šta joj je učinjeno, ali i da mora nekako da zaradi.

"Ja imam pravo i da kažem i da učinim šta god hoću. Apsolutno sam bez grijeha, jer ja ću pamtiti ono što mi je učinjeno, dugo ću pamtiti, zaborav me neće sasvim sigurno slomiti, ali sam u stanju da oprostim", objasnila je Kesovija.

Bonus video: