Dža ili bu: Novi album će biti remek-djelo

Bend je najavio da će glavni grad Crne Gore i Nikšić posjetiti 20. i 21. februara iduće godine
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2012. 16:41h

Beogradski sastav “Dža ili bu” obilježio je 25 godina postojanja "best of" kompilacijom koja se može besplatno preuzeti sa sajta regionalnog MTV-a.

Kompilacija simbolično sadrži 25 pjesama koje je bend odabrao, a među kojima su i tri ponovo snimljene numere sa prvog LP-a "Hej Mornari" i tri pjesme sa predstojećeg albuma - već ekranizovani singl "VIP", "Dobre stvari" i "Rizik".

"Ne stidimo se niti jedne stvari koje smo u toku tih 25 godina uradili. Mislim da je najbitnije ostaviti čist trag iza sebe, a vrijeme će pokazati da smo bili u pravu. Nažalost, bendovi koji ovako rade, u Srbiji obično postanu cijenjeni posthumno", kazao je ranije za "Vijesti" frontmen grupe Dža ili bu Nebojša Simeunović Sabljar.

Bend koji je obilježio devedesete svojim beskompromisnim antirežimskim stavom još prošle godine počeo je sa snimanjem nasljednika albuma "Ultra muk" iz 2007. Predstojeće izdanje čije se objavljivanje očekuje do kraja godine zvaće se "Kukovo leto", a snimano je u studiju "Fabrika" pod producentskom palicom Teodora Janija, poznatog po saradnji sa EKV-om.

"Ne bih da zvuči pretenciozno da je ovo vrhunac onoga što je bend do sada uradio, ali rekao bih da je to pravo malo remek-djelo. Ima deset pjesama i nijedna ne zvuči lošije od drugih, što je prava rijetkost. Zato smo ostali u fazi miksa i postprodukcije tako dugo, a sve u želji da te pjesme ostanu zabilježene najbliže onom kako ih izvodimo uživo. Naš vječiti problem bio je da energiju benda prenesemo na snimak. Nadam se da će nam ovog puta uspjeti", kazao je Sabljar i dodao da će novo izdanje biti muzički najbliže albumu "Strašni sud" iz 1996.

Bend je najavio da će glavni grad Crne Gore i Nikšić posjetiti 20. i 21. februara iduće godine.

Galerija

Bonus video: