Spotovi Eda Majke i Svadbasa premijerno na MTV-ju

"Facebook" je novi singl Ede Majke skinut sa hvaljenog albuma "Štrajk mozga", "Još" je četvrti singl Svadbasa sa istoimenog albuma
0 komentar(a)
Edo Majkaa, Foto: Marinshe
Edo Majkaa, Foto: Marinshe
Ažurirano: 15.11.2012. 16:47h

Dva nova spota Eda Majke za numeru "Facebook" i benda Svadbas za numeru "Još" biće prikazani na regionalnom MTV kanali, u emisiji MTV Premijera.

"Zapravo na neki način spot je parodija nekih uvijek istaknutih klišea hip-hop i rap spotova, a pomalo je i kritika žanra. No, prvenstveno spot je kritika puka koji je doslovno opsjednut tehnologijom i potencira udaljavanje od onog bitnog, upravo ono o čemu pjesma i govori", kazao je o novom spotu Eda Majke režiser Filip Filković Philatz.

"Facebook" je novi singl Ede Majke skinut sa hvaljenog albuma "Štrajk mozga" koji je najavio odličan prvi singl “Panika”.

Četvrti singl Svadbasa sa albuma “Još” je istoimena pjesma za koju je, početkom novembra, na obroncima Medvednice snimljen spot. Video je, kao i prethodna tri (“Gubimo”, “Daj” i “Tvoja”) režirao Radislav Jovanov Gonzo, najnagrađivaniji hrvatski režiser.

"Još" je predivna, 5 minuta i 34 sekunde duga dvodjelna balada koja će defitivno svojom dubokom emocijom, sjajnim refrenom, netipičnim kosturom i aranžmanom i divljim završetkom ući na spisak najneobičnijih singlova unazad puno vremena. Ali Svadbas ionako nikad nijesu bili tipičan bend. Snen, pomalo zimski ugođaj iz prvog dijela pjesme u nastavku se potpuno mijenja, diže tempo, skače i razbija sve oko sebe u autorskom dijelu u kojem se Pavlu Miholjeviću i Juri Ferini pridružuje Ante Perković", opisali su spot članovi benda Svadbas.

Emisija u okviru koje će spotovi biti premijerno prikazani biće emitovana u ponedjeljak, u 20 sati.

Bonus video: