Draško Đukić uskoro počinje da snima album

Pobjednik serijala "Let ka zvijezdama" kaže da ima u planu da snima uskoro i spotove, ali da se to neće desiti prije nego što završi album
144 pregleda 0 komentar(a)
Sunčane skale, Draško Đukić, Foto: Zoran Đurić
Sunčane skale, Draško Đukić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.11.2012. 13:45h

Draško Đukić će uskoro ući u studio i početi snimanje svog albuma prvijenca, a sve se oteglo, kako kaže, zbog toga što će snimati živi bubanj.

“Bubnjeve će svirati Ivan Ivanović, ja gitaru, a Vlado Maraš je zadužen za aranžmane. Biće osam pjesama, sve moji tekstovi, od kojih je jedan na engleskom”, otkrio je Đukić u razgovoru za "Vijesti" i kazao da bi snimanje trebalo da bude završeno polovinom januara iduće godine.

"Imam malu tremu, ne znam kako bih to objasnio. Pitanje je kako sam to ja zamislio, a kako će ispasti. Ali to je više pozitivna trema", rekao je on pričajući o svom uzbuđenju pred snimanje.

Reakcije na njegov prvi singl "12 koraka" opisuje kao okej, dodavši da je malo imao dodira sa ljudima koji su poslušali tu pjesmu.

Djeluje kao da je besmisleno postalo izdavati. Evo čak i Radiohead je svoj posljednji album postavio na Internet i dao ljudima da sami odluče da li će ga i koliko platiti

Pobjednik serijala "Let ka zvijezdama" kaže da ima u planu da snima uskoro i spotove, ali da se to neće desiti prije nego što završi album. Izdavača još nije našao, kaže da će ga vjerovatno objaviti u "tvrdom" formatu, ali se u isto vrijeme pita koliko to ima smisla.

"Djeluje kao da je besmisleno postalo izdavati. Evo čak i Radiohead je svoj posljednji album postavio na Internet i dao ljudima da sami odluče da li će ga i koliko platiti. Tako da će i moje pjesme svakako neko staviti na Internet, to je neminovno", smatra on.

Pjesme koje će se naći na njegovom prvijencu su, prema riječima Đukića, osvrt na prošlost i na okruženje. On smatra da je glupo da priča o njima, jer će "svaka pjesma bolje ispričati sve nego on".

"Kapiram da je poenta opisati vrijeme u kojem si iz nekog ugla. To ću se i potruditi da uradim, a vidjećemo da li ću uspjeti", poručuje on.

Bonus video: