Cane: Teško je stvoriti nešto a da nije uvijeno seljačkom oblandom

“Nije briga nikoga nizašta. Ovdje i doktori nauka umiru od gladi. Sreća se sa našim slučajem igra"
2 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2012. 20:07h

Frontment Partibrejkersa Zoran Kostić Cane smatra da je na polju umjetnosti u Srbiji jako teško proizvesti nešto “što nije uvijeno seljačkom oblandom“, prenosi Beta.

“Kada bi danas htjeli da snimimo ploču, sjutra ne bismo mogli lako da je objavimo. Koga briga za neke Brejkerse ili za bilo šta u ovoj zemlji što nije u nekoj seljačkoj oblandi i što nije bezveze i po površini“, izjavio je Kostić za Betu nakon novosadske promocije dopunjenog izdanja fotomonografije Partibrejkersa “Srce kuca, tu je“.

Na pitanje da li bend ima bilo kakvu komunikaciju sa državom, odnosno Ministarstvom kulture, odgovorio je odrečno i dodao da oni Partibrejkerse samo zloupotrebljavaju.

“Nije briga nikoga nizašta. Ovdje i doktori nauka umiru od gladi. Sreća se sa našim slučajem igra. Zavisi sve kako ti se polože zvjezdice i to tako ovdje ide. Ali, što bi mi i imali komunikaciju, nismo mi sistemski bend“, kazao je Kostić.

Pored brojnih tekstova o bendu, monografija, obiluje i fotografijama, o kojima je Kostić rekao da su ih autori ustupili bez novčane nadoknade.

“Ja inače to ne volim da gledam, ali koji vole neka izvole. Kažu mi sada 'jao kako si bio lijep i mlad', a kad sam tada bio sladak, lijep i mlad to mi niko nije govorio. To je zanimljivo, jer ono što prolazi ne vraća se, ali ostaje na fotografijama“, rekao je on.

Kostić je kazao da muzika, kao i svaki drugi vid umjetnosti, omogućava čovjeku da pokaže najljepše u sebi, bez laži i prevare.

“Takvo je ustrojstvo ovog svijeta. Stalno moramo da ispunimo očekivanja ljudi koji nemaju sebe, a traže sve od nas, da mi budemo oni. Tim pjesmama smo htjeli da kažemo uzmi ili ostavi, da se prikažemo u najboljem svjetlu i pokažemo taj božanski dar u najčistijem obliku“, rekao je Cane čiji bend slavi tri decenije postojanja.

“Ove godine kod nas je u redu. Frka jeste, ali mi sviramo pa sviramo. Idemo dalje“, rekao je Kostić i najavio da će nakon koncerta u novosadskom Spensu 29. novembra, Partibrejkersi nastupiti u Splitu, Zagrebu i Ljubljani.

Bend je juče objavio je živi snimak pjesme "Noćas u gradu" kao spot i radijski singl.

"Video dokumentuje fantastičnu atmosferu koja je vladala 3. marta u beogradskoj Hali sportova pred preko pet hiljada posjetilaca, i uobičajeno moćno zvučno izdanje Brejkersa, koji su nastupili u petočlanoj formaciji. Canetu, gitaristi Nebojši Antonijeviću-Antonu, basisti Zlatku Veljoviću-Lakiju i bubnjaru Darku Kurjaku pridružio se kao pojačanje gitarista Velikog prezira Robert Telčer", stoji u saopštenju.

Galerija

Bonus video: