Nema više pomoći države: Exit 2012 bio posljednji?

Organizatori festivala ovakvu odluku smatraju pogubnom za budućnost festivala
6 komentar(a)
Exit 2012, Foto: B92.net
Exit 2012, Foto: B92.net
Ažurirano: 08.11.2012. 13:00h

Najveći regionalni muzički festival Exit je navjerovatnije došao do svog kraja, nakon što je srbijansko Ministarstvo kulture i informisanja objavilo da više neće finansirati događaj koji je svake godine privlačio desetine hiljada ljudi iz svih dijelova regije i svijeta.

Organizatori festivala ovakvu odluku smatraju pogubnom za budućnost festivala.

"Pogubna je, naravno. Ali, mnogo je pogubnije što se tako ozbiljne odluke donose na prečac i bez ikakvog znanja o onome o čemu se odlučuje. Mi smo u uništenoj Srbiji napravili nešto o čemu svijet govori već godinama.

Doveli smo više turista nego što je bilo ko mogao da sanja. Promijenili smo grozni imidž koji je ova zemlja imala. I sada nas niko nije ni nazvao da popričamo.

Da nas recimo pita - ako vam ukinemo pomoć, kako ćete", kaže Bojan Bošković, koji je prije nekoliko dana podnio ostavku na mjesto generalnog menadžera festivala, piše 24sata.rs.

"Prema nezavisnim istraživanjima, u ovdašnju ekonomiju se, zahvaljujući Exitu, ulije od 15 do 25 miliona eura. U prvoj godini krize broj turista je pao u svim zemljama Evrope osim u Srbiji zahvaljujući prije svega Exitu. Ali, vlada zna svoje prioritete, pretpostavljam. U Novom Sadu je resor kulture dobila ekstremna desnica, a sumnjam da se mi uklapamo u njihovu idealnu sliku grada", zaključuje Bošković.

Bonus video: