neće stati

MTV nagrada kod Who See: Moramo se navići na taj šou biznis

Deda je “Vijestima” priznao da im je pomalo dosadilo da odgovaraju na ista pitanja novinara
145 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2019. 23:32h

Crnogorskoj hip hop klapi Who See je na ceremoniji u podgoričkom hotelu "Ramada" uručena nagrada MTV Best Adria Act. Bokokotorskom rep duetu ovo je bila prva nominacija za MTV nagradu, a pobijedio je u jakoj konkurenciji koju su činili Elemental, MVP, TBF i Trash Candy.

Priznanje su hip-hoperima uručili glavni i odgovorni urednik MTV i VH1 kanala Ninoslav Jovanović i muzički urednik MTV-a Nikola Jovanović.

Pošto su nagradu primili uz ovacije, Deda i Noyz iz Who See klape su se još jednom zahvalili svima koji su glasali za njih i zatim odrepovali nekoliko svojih pjesama.

"Bolje je da nešto odrepujemo, nego da pričamo. To je najbolje što radimo, nismo neki govornici", poručili su prvi Crnogorci nagrađeni MTV priznanjem.

Deda je “Vijestima” priznao da im je pomalo dosadilo da odgovaraju na ista pitanja novinara.

"Eto drpili smo taj pehar koji nam je na kraju bilo neprijatno da držimo, jer nismo navikli na te stvari. Izgleda da ćemo morati da se navikavamo na taj šou biznis", uz osmijeh je kazao Deda.

On je rekao da Who See, čiji je spot za spot za hit "Reggaeton Montenegro" nedavno je preskočio milion pregleda na Youtubeu, konstantno radi na novom materijalu:

"To je nešto sa čim nećemo stati, dok ne ukapiramo da više nemamo ni talenta ni energije da guramo tim putem".

I treći album radiće spontano, pa će se vidik otvoriti vremenom i otkriti ko bi mogao da gostuje na njemu, kao i u kom pravcu će se kretati lirički i muzički.

"Pomenuo bih Labiju koja nam je bila i na prvom i na drugom albumu i sto posto će bit i na trećem. To je naš pulen koji nas prati u stopu i jedva čekamo njena izdanja", kazao je Deda.

Uz Labiju, Deda je sarađivao sa nizom predstavnika crnogorske hip hop scene.

"Iskreno, volim to da radim, da snimam sa svima. Samim tim što smatram da je crnogorski hip hop počašćen time što ima strašan sleng koji se može dobro upotrijebiti. Po meni, svaka ta pjesma koju smo do sada snimili ima neku energiju, neku draž. Nisu hitovi, ali jesu pravi rep, crnogorski", objasnio je Deda.

On se nada da će uspjeti svakom svojoj pjesmom i izjavom da pogura nove hip hop generacije u Crnoj Gori. Recept koji im preporučuje je - da budu to što jesu i da reprezentuju hip hop odakle dolaze.

"Nemamo ni mi neki specijalni recept. Da ga znamo, rado bi ga podijelili svima, da svi uživaju u tim blagodetima popularnosti, kao što smo mi velike face. Đe god da se pojavimo u Crnu Goru tačno znaju da sam ja Deda", priča u šali.

Uručenju MTV nagrade prisustvovale brojne zvanice među kojima i autor spota za "Reggaeton Montenegro" Zoran Zonjo Marković, kao i predstavnici crnogorske muzičke scene, prije svega saradnici bokeškog dvojca Rhino, Maria B i Joe Shua Kizz, zatim MC Marko i članovi grupa Autogeni trening, Zoon politikon i Shin-ei.

Who See je pivara Trebjesa simbolično počastila sa deset paketa piva.

Golf umjesto padobrana

I pored toga što su najavili da će skočiti padobranom na stadion pod Goricom ako osvoje nagradu, bokeljski duo je od toga odustao, a krivac je Feliks Baumgartner.

"Glupo bi izgledalo, s obzirom da je on skočio iz svemira. Potpuno nas je uništio u toj ideji tako da... Ne znam, vrhunac večeri je što smo mi došli Golfom. Ne u Frankfurt, ali u Podgoricu", kazao je Deda i dodao da su parking platili.

Galerija