britanska TOP LISTA

U vrhu najprodavanijih singlova dvije Eltonove pjesme

Grupa The Beatles, međutim, ima sedam pjesama u ekskluzivnom klubu singlova prodatih u više od milion primeraka
0 komentar(a)
22.02.2019. 23:57h

Pop zvijezda Elton Džon na vrhu je liste najprodavanijih pjesama u Velikoj Britaniji sa dva singla, od kojih je svaki prodat u 4,9 miliona primjeraka, objavljeno je na vebsajtu britanske hit liste, koja slavi svoj 60. rođendan.

Od formiranja engleske hit liste Charts 1952, na kojoj se rangiraju singlovi po broju prodatih primjeraka, na njoj se pojavilo 32.000 pjesama, ali samo 123 prešle su granicu od milion prodatih primjeraka i ušle na spisak takozvanih milionskih singlova (Milion Sellers), navodi firma koja je osnovala top listu Official Charts Company.

Prvo mjesto na listi dijele “Something About The Way You Look Tonight” (1977) i verzija “Candle In The Wind” adaptirana za sahranu princeze Dajane 1997, koje je obje napisao i interpretirao Elton Džon.

Na trećem mjestu je grupa Queen sa “Bohemian Rhapsody”, koja je prodata u 2,36 miliona primjeraka. Na petom mjestu su Džon Travolta i Olivija Njuton-Džon sa pjesmom “You're The One That I Want” sa dva miliona primjeraka.

Prva pjesma Bitlsa “She Loves You” pojavljuje se na osmom mjestu, sa 1,9 miliona primjeraka. Ona je iza “Rivers of Babylon” sastava Boney M na šestom mjestu sa dva miliona singlova, ili “Relax” grupe “Frakie Goes To Hollywood” na sedmom mjestu, takođe sa dva miliona primjeraka.

Grupa The Beatles, međutim, ima sedam pjesama u ekskluzivnom klubu singlova prodatih u više od milion primeraka.

Džon Lenonov “Imagine” je na 19. mjestu sa 1,6 miliona primjeraka, dok je “Another Brick In The Wall” Pink Floyda na 91. mjestu sa 1,08 miliona prodatih ploča.