Kerber: Mi radimo na emocije

Publika se zaželjela nas, a i mi već odavno imamo želju da održimo veliki koncert u Podgorici
63 pregleda 2 komentar(a)
Kerber, Foto: Gizamagazin.blogspot.com
Kerber, Foto: Gizamagazin.blogspot.com
Ažurirano: 02.10.2012. 07:29h

Kerber će sjutra, poslije više od 15 godina, nastupiti u glavnom gradu Crne Gore. Pjevač grupe, Goran Šepa Gale, tokom tog perioda nekoliko puta je nastupao u Podgorici sa Dejanom Najdanovićem Najdom, nekadašnjim pjevačem Smaka, ali ne može da se sjeti kada je posljednji put došao sa Kerberom.

"Moguće da je to bilo 1996... Point maraton ili neka omladinska priča. Bio je muzički hepening na kojem smo binu dijelili sa Generacijom 5, YU grupom i još nekim bendovima. U međuvremenu se publika zaželjela nas, a i mi već odavno imamo želju da održimo veliki koncert u Podgorici. Međutim, ti veliki koncerti nekako su u posljednje vrijeme uvijek povezani sa politikom. Jedino valjda oni imaju novca da plaćaju takve stvari, zato i nema poziva", priča za “Vijesti” Gale.

U ranijim razgovorima uvijek je isticao da se Kerber okuplja samo za velike koncerte, međutim, sa podgoričkom publikom sjutra veče družiće se u intimnijoj atmosferi.

"Iako nemamo običaj da sviramo u malim prostorima, jer je Kerber bend za veliku scenu, tada smo najgoropadniji. Ipak, vlasnici Buda bara u kojem nastupamo bili su veoma uporni da nas dovedu, a i kroz svirke koje smo Nadja i ja imali u Podgorici, osjetio sam da nas je publika uželjela. Nadam da ćemo u skorije vrijeme nastupiti i na velikoj sceni", objašnjava Gale.

Bez obzira na to što imaju po nekoliko velikih koncerata godišnje, od 2006. kada su objavili singl “Sveti Nikola”, članovi Kerbera nemaju novih pjesama.

"Ta pjesma trebalo je da najavi naš album. Međutim, veoma sporo radimo, sve vrijeme mi petljamo nešto, ali je daleko to od gotovih pjesama. Čini mi se da kako smo stariji, tako smo zahtjevniji i teži, i u svijetu u kojem je tehnika dosta napredovala, kao da se pogubimo.

Međutim, za pjesmu su ipak najbitnije ideje. Svjesni smo da naši albumi, kada je produkcija u pitanju, ne zvuče perfektno, a pjesme su opstale bez obzira na to da li je Kerber radio ili ne. Danas se u studiju, zbog silne tehnike gubi previše vremena, a muzičari zapostavljaju ideju. Mi smo baš zahvaljujući dobrim idejama opstali sve ove godine", siguran je Gale.

On ističe da mu nedostaje vrijeme kada se album snimao za svega nekoliko sati.

"Kad znaš da imaš samo nekoliko sati da završiš posao, maksimalno se uneseš i trudiš se da što bolje otpjevaš i odsviraš. I ne samo da to zvuči dobro, već zabilježiš i neki trenutak, koji možda nije idealan, ali svakako oslikava atmosferu u studiju. Na tim albumima uvijek budu zabilježene i emocije, jer ne doživiš uvijek isto pjesmu. Sa napretkom produkcije sve se manje čuju emocije", tvrdi Gale.

Bez obzira na to što u dugogodišnjoj karijeri imaju mnoštvo hitova, kod odabira pjesama koje će izvesti na koncertu, nemaju mnogo dileme.

"Kod Kerbera nema iznenađenja. Naravno, postoji spisak pjesama koje sviramo na intimnijim koncertima, kao i one koje izvodimo na velikoj sceni gdje je ogromna produkcija, rasvjeta. Znamo koje pjesme publika voli i tu ne možemo da promašimo. Ipak, imamo i one momente na koncertima kad me povuče atmosfera, kad stopiram bend i sam pjevam sa publikom. Tu prisnost s publikom posebno volim. Mi smo bend koji radi na emocije i uvijek napravi dobru atmosferu", zaključuje Gale.

Kerber sjutra nastupa u Buda baru od 23 sata, a ulaz je slobodan.

Bonus video: